Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 17 март 2016 г.

Съвременен руско-комунистическо-кагебистки идиотизъм



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Оригиналната снимка:
http://bezistena.blog.bg/photos/155635/original/BQU42vACQAIKY25.png

Добрин

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, загрижил сте се много за истината ли? Ще Ви кажа нещо важно, помислете ако можете над него:

Да, тази снимка е фалшификат, монтаж. И Вие сте се загрижил, предполагам, по морални причини, за истината. А мен, предполагам, ме възприемате като лъжец, нали познах? Ето сега нещичко в тази връзка, да видим дали ще го разберете:

В сферата на духовните неща под "реално" и "действително" се разбира нещо съвсем различно :-) За мен духовното има несъмнен приоритет. И тук има една съвършено друга логика, за която не важи онази, която е възникнала, за да обслужва т.н. "реален" (материалния) свят. Кое е по-важно, материалното или духовното за нас, човеците? - ето на този въпрос най-напред се опитайте да си отговорите.

Путин обича ли Сталин? Обича го и не го крие, напротив, подражава му. Възприема се като нов Сталин, вярно, доста е смешен в тази си роля. Но е не по-малко страшен и опасен. И какво излиза в крайна сметка? Истина ли е, че Путин в мислите си целува икони на кумира си Сталин комай непрекъснато? Това е извън всякакво съмнение. Е, лъжа ли е тогава това изображение, илюстриращо най-съкровените вътрешни чувства на руския кагебистки император? Разбира се, че така погледнато, изобщо не е никаква лъжа, напротив, много е правдиво и истинно.

Значи помислете още малко, белким проумеете: говорим в случая не за сферата на действително станалото, а за сферата на мечтите на другарите от КГБ... това е друг свят, но е не по-малко важен от обективния, от действителния свят! :-) Водещото в този наш живот е духовното, противно на това какво си мислят материалистите. А материалист-путинист, поклонник на Путин, водачът на царството на лъжата, злото, престъпността и разрухата (каквото е Русия), няма никакво право да говори за истина, за правда, за добро, за правилно и пр. Щото изцяло прогнили и нездрави са представите му за нещата, защото всичко в неговите представи е тъкмо наопаки. Вие обичате силно Путин, така ли? А давате ли си сметка за това какво тази Ваша извратена любов показва?

Помислете над това, което Ви пиша. Може пък да "зацепите", дето се казва. Щото, казах, представите Ви за нещата са твърде бедни, извратени, елементарни, повърхностни - и човекът, който се води от такива представи, не само че сам няма да стигне до добро, напротив, е способен да причини много злини за околните. Путин, Вашият любимец, вече толкова години причинява безброй беди на много хора: като се почне от жертвите на подводницата "Курск" и се стигне до жертвите в Украйна, в Сирия и къде ли не още.

Ангел Грънчаров каза...

Между другото Путин няма право да целува никакви икони, щото е доказан антихристиянин и сатанист. Помислете и над това. Когато Путин целува някаква икона, той го прави не от християнски чувства, а за да се погаври с православието и с християнството. Путин ходил ли е някога да се поклони на жертвите на комунистическия терор? Да му личи, че се разкайва поне малко за това, което неговите бойни събратя са сторили? Да си е посипал някога главата с пепел понеже е съзнал истината за това що са сторили кагебисто-комунистите и се е разкаял? Да сте го видял някога Путин да лази по голата земя с раздрана риза и да моли народа за прошка заради това, което кагебисто-комунистите са сторили на Русия? Не сте го видели, нали? Е, по тази причина е същинско уродство да вярвате на Путин, на неговите "християнски чувства". Уродството е и при това положение да говорите за "истина" и "лъжа" по отношение на каквото и да било. Просто ориентирите, благодарение на които съдите, са сгрешени, са криви. Сфанахте ли поне отчасти за що Ви думам?

Анонимен каза...

Грънчаров, ето че сте лъжец, показвайки фотомонтаж и разпространявайки фалшива информация.