Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 26 март 2016 г.

Зад разграбването на КТБ и изсмукването на милиарди от българските данъкоплатци стоят алчни като акули кръгове на руската олигархияПолитиците ни масово оглупяха, сега ще ядем попара за няколко милиарда лева, Аудиоинтервю с Муравей Радев, Автор: Паолина Комсалова

Появи се една компания с името „Ел ай си 33” и един собственик Пиер Луврие и купи 44 % от „Виваком”, 91 % от Завода за боеприпаси „Дунарит”, още толкова от Завода за ремонт и авиотехника „Авионамс”, също купи два мултиплекса оператора, също и "Фърст джиджитъл", както и "Гарб", която мери зрителския интерес към телевизиите и всичко това го купи за едно евро от активите на КТБ.

Какво се случва, кой е този човек, кои са неговите съдружници, наднича ли Кремъл иззад идеята за тази сделка? Какво могат да направят българските регулаторни органи, държавата въобще? Какво да очакваме от тези нови обрати и развития по една от най-коментираните в последната година и половина теми в България, свързана с много милиарди левове? Дебат вече започна с множество мнения и подозрения. Добавяме към чутото до тук мнение сега коментарен анализ на Муравей Радев – ексфинансов министър, гост в нашето предаване тази сутрин. (Прочети ДОКРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: