вторник, 22 март 2016 г.

Получих писмо от дъщерята на подложения на съдебен произвол в Русия наш сънародник Петър Парпулов



Получих следния отговор от дъщерята на г-н Петър Парпулов:

Здравствуйте! Меня зовут Юлия. Я дочь Петра Парпулова. Насколько мне известно мой прапрадед Михаил со своей семьей жили в Болгарии и имели свое поместье, его отец был там известым. А как пришли турки, то Михаил с братьями забрали с собой отару овец и бежали в Россию где-то в конце 19 века. Обосновался в станице Ханской, а дедушка уже перебрался в Сочи. Я давно разыскиваю свою родню в Болгарии и очень рада, что хоть кто-то отозвался.

На което й отговорих със следното писмо:

Здравствуйте, Юлия,

Спасибо за ответ! Я очень рад, что связались, я уже месяц ищу какую-то связь с родствениками господина Петра Парпулова, слава Богу, что Вы нашли мой адрес!

Мне расказал о истории Вашего отца мой друг, его имя Радомир Парпулов, он живет в Пловдиве, пенсионер, инженер, бывший учитель (я тоже учитель, мы работали в одном учебном заведении). Он знает и другие люди с такой же фамилии, я Вам свяжу с ним, возможно кто-то из них Ваш дальный родственик. Я очень рад, что смог чем-то Вам помочь - чтобы найти свои болгарские корни.

Мы здесь в Болгарии сделаем все от нас зависящее помочь Вашему отцу. Вот например уже написали Петицию в его защите: смотрите Спрете съдебния произвол!!!. У нас до сих пор власти и медии молчат о его случае, мы однако нарушили молчание. Надеемся добытся официальной реакции болгарских властей и помочь Петру.

Прошу поддерживать связь чтобы взаимодействовать и работать вместе для нашу общую борьбу.

С уважением: Ангел Грънчаров

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Още информация по случая: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/257326/