Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

вторник, 8 март 2016 г.

Благодарение на американците имаме възможност да прочетем в оригинал Раковски!
Четем Г.С.Раковски в оригинал от американски библиотеки. Г.С.Раковски е направил много като историк, но трудовете му бяха недостъпни за обикновения българин. Те не бяха преиздавани по време на социализма, нито бяха издавани фототипно.

Днес благодарение на американските библиотеки в Харвард, Мигичан, Индиана и Станфорд имаме възможност да прочетем в оригинал Раковски и да чуем неговото послание.

Горски пътник, Нови Сад, 1857


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Мисля че на BG овчаро-козарче като теб, предало Ботев и Левски, във филисофическата глава ще поникне понятието технология, ОК?

И тоя пезевенк ми работил в училище по електроника, да се смееш ли, да плачеш ли, май яко второто...

Бил той в Петерbург, а не разбрал една гайка как да завие, некадърник...

https://www.youtube.com/watch?v=VduZuCsqL00

Там е и маршал Конев, мухльо турски...

И ще фърчат пак чалми, само им глеам акъла (турска дума) на турците и как ше фърчат турски задници кат манерки, ако се осмелят да пипат дето боли...

Ti si idiot, AIG…

А. от Австралия