Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 20 март 2016 г.

Поздравления, г-н Плевнелиев, че сте успял така хубаво да вбесите руско-кагебистката криминално-бандитска паплач!
Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви пред местни медии, че страните от Източна Европа и бившите членки на Варшавския договор имат проблеми с представящите ги политици, повечето от които директно са назначени или купени от посолствата САЩ, за да подкопаят влиянието на Русия в Източна Европа и да могат спокойно да разполагат американски военни бази, за да може при необходимост САЩ да обстрелват Русия от други държави.

„А какво да кажем за братска България, която дълги години беше един от най-лоялните съюзници на Русия, в момента вместо България и Русия да се подкрепят като братски народи, те са разединени най-вече заради управляващите България, президентът на тази държава е олигофрен, както и на повечето държави от Източна Европа и хората просто трябва да си изберат някой адекватен държавник", допълни Кадиров.

Кратък мой коментар: По-добър комплимент от този, а именно масов убиец и бандит като това лице да те нарече "олигофрен" няма! :-) Поздравления, г-н Плевнелиев, че сте успял така хубаво да вбесите руско-кагебистката криминално-бандитска паплач!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: