Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 18 март 2016 г.

Ленин си тръгва от Украйна, а кога ли ще си тръгнат нашите тъй нагли Альошовци, дето стърчат над главите ни?!
В Запорожие бе демонтиран най-големият в Украйна паметник на водача на комунистическата революция

29 часа. Толкова отне свалянето на най-големия паметник на Владимир Илич Ленин в Украйна. Това се случи в град Запорожие, а новината предизвика интерес не само сред местните жители, но и сред потребителите на социалните мрежи в Украйна и Русия.

Подготовката за демонтажа започнала още на 12 март, събота. Самото демонтиране започнало във вторник сутринта на 16 март и след цели 29 часа, в 13:30 в четвъртък паметникът бил отделен от пиедестала. (ОЩЕ )

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: