Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 15 март 2016 г.

Плакат, пораждащ най-съкровени чувства у комуноидните дебили и идиоти!Ръководител на "Майка България", а? А защо този "ръководител на Майка България" на два пъти се опита да продаде "Майка България" на руснаците, и то ей-така, без пари, само и само за да им се подмаже, та да може да властва по възможност вечно?! Нещо по този въпрос ще ми кажете ли, таваришчи дебилни комунистически идиоти?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

10% от населението винаги ще носталгират по комунизма, но мисля, че 26 години след промяната е време да не им се обръща повече внимание. Колкото до идеята на Тодор Живков да закачи България към СССР, това не е било продиктувано от идеологическа вярност или подмазвачество, а както доказва Христо Христов причината е бил икономическият фалит на България, причинен от същия Тодор Живков. Живков е бил в безизходица и се е надявал Москва да поеме българските дългове, ако тя стане съветска република. Иначе никой диктатор не е толкова глупав да иска да стане директен подчинен на друг диктатор, ако може да властва над една все пак формално суверенна страна, но Живков е бил в паника.