Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 15 март 2016 г.

Културни и възпитани хора у нас явно нямат никакъв шанс на политическото поприще...Щом съдът задължава Сидеров да се държи цели 9 месеца възпитано, това го застрашава да загуби всичките си почитатели-избиратели, щото те не могат да се възхищават на един Сидеров, който не се държи нагло и просташки! Леле, Сидеров най-сетне загива като политик: ще съсипе тъй печелившата му политическа кариера (от която той успя да спести все пак доста хубави парички, и рубли, и левчета!) това тъй злокобно съдебно разпореждане да се държи възпитано цели 9 месеца!

Ами същата участ ще последва и самия народен кумир Борисов, ако и нему наредят да се държи възпитано, и той ще загине като политик, ще си загуби всички до един поклонници! Сега разбирате ли защо у нас възпитаните хора обикновено са аутсайдери - и в политиката специално нямат никакъв шанс?

В страната, в която мнозинството от хората са простаци, само простаци могат да печелят симпатиите им и да печелят властта, т.е. да бъдат техни управници. Културни и възпитани хора у нас явно нямат никакъв шанс на политическото поприще...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: