Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 март 2016 г.

Мазохистичната руска наклонност да се робува на робуването е предадена генетично и на потомствените русофили в България


Скандалната по откровения си руски империализъм статия на путинския министър на външните работи Лавров можете да прочетете ето тук: Историческая перспектива внешней политики России, Сергей Лавров – министр иностранных дел Российской Федерации

Размышления на новом этапе международного развития

А ето и коментара на Иво Инджев на тази удивително одиозна в имперския си патетизъм статия: Лавров: монголското нашествие е обновило руския етнос, от него цитирам само ето това, добре е да прочетете цялата статия:

... Например нашите рублофили ще могат да си изяснят, че написаното от моя милост с позоваване на историческата истина за руската благодарност към праотците на нашите азиатски покорители не е някаква измислица. Лавров се отнася със синовно уважение към Златната орда и преклонилия главица пред нея Александър Невскки, цитирайки Гумильов:

„Хорошо известно и альтернативное мнение Льва Николаевича Гумилева о том, что монгольское нашествие способствовало формированию обновленного русского этноса, что Великая степь дала нам дополнительный импульс в развитии.”

Как бы то ни было, очевидно, что тот период крайне важен для утверждения самостоятельной роли русского государства на евразийском пространстве. Вспомним в этой связи политику великого князя Александра Невского, который принял временное подчинение в целом веротерпимым правителям Золотой Орды, чтобы отстоять право русского человека иметь свою веру, самому распоряжаться своей судьбой вопреки попыткам европейского Запада полностью подчинить русские земли, лишить их собственной идентичности. Такая мудрая, дальновидная политика, убежден, осталась в наших генах.

Как точно монголското нашествие е „обновило” руския етнос – претендиращ да е най-славянския от славянските народи –оставям на въображението на читателя.

Онова, което авторът и руските тълкуватели на историята не оставят на ничие въображение обаче е фактът, че техният светец Александър Невски е канонизиран като такъв заради войните, които е водил с омразните (западни) християни в съюз с азиатските орди, на които е плащал данък и се е подчинявал. След което същият руски светец е натрапен на България по повод претенцията за руското освобождение и покровителство срещу османските азиатци, потомци на въпросната орда. Ако това не е перверзия по отношение на българите, не знам каква по-голяма гавра може да се измисли (макар въображението на великоруската наукообразност да е безбрежно като Сибир).

Подчинението на „Златната орда” от страна на Александър Невски руският външен министър намира за проява на мъдрост и далновидност, която е останала в руските гени - извинете, но не моя скромна милост говори тук за генетично наследено робско покорство, нали? Моля, моите хулители да обърнат внимание върху тази подборност.

Явно че генетично наследената мазохистична наклонност да се робува на робуването като положителен исторически опит е предадена генетично и на потомствените русофили в България - досущ, както монголско-азиатската „мъдрост” на руснаците.

Лавров никъде не споменава България, дори и когато се прехласва по покръстването на Рус през 988 г. с решаващата роля на българската освободителна армия покръстители (ако използвам иронията в аналогията за „решаващата роля на червената армия-освободителка” на България).

Цялата му статия е пропита от омраза към Европа и от гордост, че руснаците никога не са възприели европейското в своята държава. Това не му пречи да търси европейския авторитет чрез твърдението, че едва ли не в Европа признавали руската претенция към наследството на Византия. Нещо повече, в някои отношения Русия изпреварвала развитието на Европа, твърди също Лавров...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Лавров е прав, нима руските самолети и Т-34 Запада ги направи? И ще има бой по кратуните на който не му харесва, а аз ако съм руснак ще изоставя BG и АIG ще учи скоростно турски, че ще го пържат по задника на мангала... После ще приеме и исляма, че да нема бой, ОК?... Роб безмозъчен АIG, и защо е учил в Петербург, той там е бил ебан, а не е учил, деца мои... Внимавайте кой ви е учител, ОК?...

Ангел Грънчаров каза...

Комуноидчо, ти май собствените си сексуални фантазии и копнежи взе да ги приписваш на мен?! :-) Радващо е, че хептен изкукурига на тази почва. Поне да видят хората до какво води неистовата "мъжка" любов към таваришчът ти Путин. Нощем сънуваш ли Путин? Интересно, като си мечтаеш да правиш секс с Путин ти в коя позиция си? :-) Познах, нали? Признай си, ще ти олекне. Обаче трябва да ми платиш за психотерапията, която ти правя. Тия неща струват пари. Трябва да знаеш това. Нали уж живееш "в Австралия". Да, ама дето не ти личи. Май в Тутракан живееш, нали? Що толкова лъжеш ма, съветско-путинска гнидо? Гнида-путинка! :-) Нов вид гнида...