Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 април 2016 г.

Бокова се провали пред 100 държави, членуващи в ООН, включително и пред България, която я номинира под руски натиск




Изслушването на руската кандидатура с българско гражданство за генерален секретар на ООН Ирина Бокова се различава доста от интервюирането й в България, където се ползва с имунитет срещу неудобни въпроси.

Нито веднъж по време на рекламната й кампания в България тя не беше попитана дали ще се разграничи от Кремъл по основния международен скандал в света, довел до санкциите срещу Русия след март 2014 г (с изключение на интервюто й за Георги Коритаров в ТВ+, когато тя беше попитана, но избегна да изрази лично мнение, говорейки за „нашата позиция”, която подкрепя териториалната цялост на Украйна).

На днешното й изслушване като кандидат за поста обаче този въпрос й беше зададен ясно и без заобикалки. В отговор целият свят чу многозначителното й мълчание с явен руски акцент. Да мълчиш по въпроса за украинския суверенитет върху окупирания и анексиран Крим е ясен знак в потвърждение на всички предупреждения, че Бокова е протеже на Путин. Оглушителното мълчание на Бокова е в разрез с позицията на ООН, която тя се напъва да оглави по руска заръка.

На 27 март 2014 кръгло 100 държави (включително и България) гласуваха в Общото събрание на ООН в полза на запазване на украинската териториална цялост, заклеймявайки категорично с огромно мнозинство в съотношение 10:1 руската агресия в Украйна. На този тест Бокова се провали днес пред 100 държави, членуващи в ООН, включително и пред България, която я номинира под руски натиск.

Патриотарите у нас се опитват да заиграват с етническата принадлежност на Бокова и люто кълнат българите, несъгласни една българка да бъде употребявана от Кремъл в международната хибридна война на Москва. С което за пореден път илюстрират афористичния абсурд, изречен от техният виден представител Калфин в качеството му на кандидат за президент на БСП през 2011 г. за българския патриотизъм като производна на любовта към Русия.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: