Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 24 април 2016 г.

На 113-то място сме по (не)свобода на медиите, а причина за това сме и ние, гражданите, ние, публикатаНо през седмицата Комарницки каза и друга много важна причина защо сме в това положение (за БиАй Телевизия):

Публиката е причина за състоянието на медиите, а не жертва. Ако хората пожелаят да имат една хубава качествена медия, те ще я получат. Сега медиите и публиката взаимно се провалят, медиите възпитават една публика, която има все по-малки изисквания, все повече вкус към жълтото, към небивалиците, към неновини.

Цититирам от: РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ: 113 МЯСТО, МЕДИИТЕ СА КОНТРОЛИРАНИ, където между другото пише и това, с него започва въпросната информация:

Седем места по-надолу слиза България в класацията за свобода на медиите на организацията Репортери без граници.

... За България оценката е кратка: последно място в ЕС - защото голямата част от медиите са контролирани от политици или корпоративни интереси.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ех, г-н Грънчаров, много стара снимка на вестникарски щанд си сложил - в центъра е любимият ми вестник "Седем", който не излиза от сума ти години...

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

Да, сложих (за контраст с днешното положение) тази снимка, за да се спомним, че имаше някога вестници, за които почтеността, свободата и демокрацията нещо означаваха...