Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 април 2016 г.

Кратко пояснение за същината на истински дясната управленска философия



Дясното не е антисоциално. Дясното не е за богатите и против бедните, а против бедността. Дясното е за държава, създаваща условия за просперитет, основан на собствените сили, умения и воля на всеки, а не бъркаща се непрекъснато в живота ви чрез зловредни регулации, произвеждащи корупция. Ако едно управление не се опира на тази философия, а размахва просто инструменти като плоския данък докато целенасочено смачква конкуренцията и бетонира монополи, то не е дясно.

За да бъдат възможни десни политики в бъдеще, е необходимо много по-дълбоко разбиране на социалната тематика от сегашните нелепо артикулирани пози. Ако бъркате социално със социалистическо, ще си останете в плен на пагубната заблуда, насаждана от комунистите и креатурите им в продължение на десетилетия.

Социалната дейност през дясната призма обаче не трябва да се възприема като система от социални помощи. Минимум преразпределение и то само в ключови сфери и цялостна стратегия за създаване на условия отделният човек да бъде независим и със собствени сили да постигне благоденствие и да се стреми към щастие.

Kiril Chukanov

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: