Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 26 април 2016 г.

Браво, братя сърби-европейци!
Партията на премиера Вучич спечели вота с близо 50%. 

Управляващата Сръбска прогресивна партия на премиера Александър Вучич и коалиционните й партньори печелят над 49,3 на сто от гласовете на днешните предсрочни парламентарни избори в страната.

Това сочат първите предварителни резултати към 4 часа в поноделник сутрин. На второ място се нарежда Социалистическата партия на Ивица Дачич с 12.1 процента. Трета е Сръбската радикална партия на крайния националист Воислав Шешел със 7.9%, а опозиционната Демократическа партия - 6.1 на сто. Извън Скупщината остават Коалицията Двери - Демократическа партия на Сърбия с 4.2 на сто и Коалицията на бившия президент Борис Тадич - 4.3 процента.

НАКЪДЕ В НЕДЕЛЯ? СЪРБИЯ ИЗБИРА МЕЖДУ ЕВРОПА И РУСИЯ

Сръбската прогресивна партия на премиера Александър Вучич иска ускоряване на присъединяването към ЕС. Същевременно тя е за запазване на приятелските отношения с Русия, докато други партии се обявяваха единствено за възкресяване на сътрудничеството с Москва. Днешните избори в този смисъл бяха и нещо като тест накъде ще тръгне Белград - към по-тясна интеграция с Брюксел или към Москва. Отговорът е ясен - сърбите избраха Европа.

Всички останали участници във вота са под петпроцентовата бириера. Ако тези резултати се запазят това ще означава, че коалицията на Вучич може и да има абсолютно мнозинство в 250-местния сръбски парламент - Скупщината. Окончателно резултатите ще бъдат обявени на 28 април. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Не ставайте смешен, в Сърбия има само проруски партии, това е най-русофилската страна на света, а Вучич беше сръбски националист, който сега се прави на умерен и на фона на останалите партии наистина донякъде изглежда такъв.