Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 23 април 2016 г.

Бог да ни е на помощ в борбата срещу тази арогантна антихристиянска и ченгесарска напаст!
Освен Светата Православна църква не съществуват други църкви, а единствено ереси и разколи, и да се наричат последните „църкви” е богословски, догматически и канонически напълно погрешно.

Това е записано в становище на Светия Синод, гласувано вчера, което е част от подготовката на предсъборен документ за отношението към останалите християни.

Католиците и протестантите не се посочват изрично в разпространения текст, но доколкото те не са православни, не подразбира, че попадат под определението за еретици и от тях се очаква да се покаят. (Прочети ДО КРАЯ)

Кратък мой коментар: На мен това становище ми звучи по досущ същия начин, по който ми звучаха навремето прословутите тезиси, примерно, че "марксистко-лениската идеология, изповядвана от КПСС и БКП, е единствено-правилната и научна идеология, а всички други философии са напълно погрешни, неправилни, вредни, кощунствени и пр., те заслужават пълна забрана"! Т.е. другарите ченгета от ДС, представящи се за "православни" и дори, представяте ли си, за "християни", се самообявиха за единствени носители на "правата вяра", а всички, които не са като тях, са "неправилно мислещи", са еретици и врагове! Тия въпросните другари, излиза, възпроизвеждат в пълна мяра стереотипа на своя творец, именно комунистическата партия и нейния железен юмрук, т.е. ДС. Не са мръднали и сантим напред от този стереотип и манталитет, т.е. от тях промяна никаква не можем да очакваме. Тяхната позиция, разбира се, няма нищо общо с духа на Христовото учение, което е най-свободолюбивото и човечно учение.

Съобразно тази "логика" руският началник на нашите "православни", с извинение, ченгета от ДС, представящ се за патриарх, дръзна пък да обяви, че учението за свободния избор, което е сърцевина на Христовото учение, било ерес, т.е. негова кагебистка святост дръзна да обяви за еретик и самия Христос! Т.е. без капка неудобство демонстрира, че тия другари от КГБ и ДС, представящи се за "духовници", не само че са антихристияни, но и са готови подобно на своите събратя от органите на КГБ и ДС, да убиват всеки онзи, който не е като тях, ако се наложи, тия другари са способни да разпънат отново на кръста и самия Христос - стига да им се удаде сгоден случай за това, стига Той отново да слезе на земята и да дръзне да излезе против тяхната власт и техните богатства и привилегии. Оказва се, че на тия другари от КГБ и ДС изобщо не им пука за нищо друго, освен, както подобава за материалистите, им пука само за властта и за свързаните с нея облаги. Това те демонстрират със своята борба срещу "еретиците", а в тяхното възприятие еретик е всеки, които с нещо застрашава положението и облагите им. Толкова. От такива друго и не можем да очакваме. Как ще се оттървем от тази ченгесарска напаст аз лично не си представям. Бог да ни е на помощ в борбата срещу тази арогантна антихристиянска и ченгесарска напаст!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: