Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 18 април 2016 г.

Комунизмът, видите ли, бил "една от най-светлите идеологии", светлина за БСП, излиза, е самият мрак!Днес от БСП дето не били комунисти, казаха, че "комунизмът е една от най-светлите идеологии".

БСП превърна демагогията в начин на съществуване. Те живеят в капиталистическия свят, но продават на другите комунизъм . Левите карат западни автомобили, децата им учат в Западна Европа (която определят като прогнила), почиват в курортите на ЕС, спестяват в евро и долари, лекуват се в Германия, Великобритания и САЩ. Това е техният начин на живот. На народа обаче те обясняват как комунизмът било най-хубавото и как в България преди 89 г. се живеело най-добре.

Питах ги днес за убитите в лагерите, за унищожените семейства, за преследването на интелигенцията, за създаването на неконкурентна планова икономика, преследването на християните, огромния външен дълг и като цяло - бедността, която е крайният резултат от комунизма. Къде му е "светлото" на тази идеология?!

Martin Dimitrov

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: