Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 април 2016 г.

При нас проблемът е, че държавата се управлява от мафията и се управлява с инструментите на престъпната им дейност




- Преди дни вие предложихте на ДСБ заедно да се борите с мутрите и мафията. Може би думите на Борисов са отговор на тази ваша заявка?

- Разбира се, че това е отговорът му към нашата заявка. Не ми е ясно обаче защо трябваше да организира специален партиен форум, за да го обяви. Навсякъде по света има държави, които имат мафия, но с нея се занимават правоохранителните органи. Нашата мафия е в самата власт, нашата мафия прави избори и това е на път да унищожи държавата. При нас проблемът е, че държавата се управлява от мафията и се управлява с инструментите на престъпната им дейност. При това положение няма как да очакваме икономическа политика, не може да очаквате нормална политика в здравеопазването, не може да очаквате положителни резултати в нито една област. Техните глави не раждат подобни идеи. От мафия, която управлява държавата и е във властта, единственото, което може да очаквате, е разпределяне на лични пари по определени схеми. След като мафията управлява и очакваме да оправи нашата държава, няма как да ни стигнат и парите.

- Определихте се за адвокат на български бизнесмени, някои от тях пострадали от властта. Имат ли шанс предприемачите, ако не са част от статуквото. т. е., от мафията?

- Ако не се наведат прилежно на властта, ако не практикуват слугинажа за основна своя дейност, разбира се, че бизнесмените нямат шанс да оцелеят. Няма разлика това, което се случва днес, с времето преди демокрацията, когато мутрите минаваха през малките бакалии и магазини и обясняваха на предприемачите колко ще им струва спокойствието. В българската действителност, за да оцелее бизнесът, трябва да се зашие, да се вкара сред приближените на властта. Бизнесът у нас има нужда от простор и от добър климат, който да му позволява да планира, организира и финансира идеите си. Ако днес претендираме, че сме пълноправен член на ЕС, както и че сме приключили с прехода, трябва да създадем заедно правила. Да отстраним мутрите и мафията във властта е основна задача и в нея няма ляво и дясно. Ето, вижте какво се случва днес с еврофондовете?! Вместо да се използват по предназначение за стимулиране на бизнеса, те се превръщат в касичка за преразпределение на финанси по частни банкови сметки. (Прочети ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Харесва ми как говори Дончева. Разумни, верни думи. Няма значение кой казва някакви думи, какъв е бил и пр., важно е какви думи казва. Всеки има право за говори истината и да се бори за нея. Трябва да протегнем ръка на всеки, на когото истината не е безразлична и който има намерение да се бори срещу мафията; трябва да си отвоюваме държавата от мафията.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Съгласен съм с тебе...Радвам се за Танечка ...ако и малко късничко да и дойде...По добре по-късно, отколкото никога! :-)

2016.04.20г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Доживяхме неокомунистка и адвокатка на Мултигруп да ни поучава. Както и да се смята за страшилище за премиера.