Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 април 2016 г.

В мутренската държава границата се пази от... мутри, от бандити, логично е: те, видите ли, си пазят СВОЯТА държава!


2008 г. Снимка от профила Joseph Louis Barrow - Перата (крайният прав вдясно с черна тениска) в компанията на покойния Голямата Рижа - в черна тениска до него.


Регистриран е за средни и леки телесни повреди, хулиганство, унищожаване на чуждо имущество

Годината е 2016-а. Мартин Карбовски прави в последните дни на март репортаж с граждански команди, които охраняват границата – по собствените им думи – край река Резовска близо до Синеморец, област Бургас.


Просто луди ставаме при мисълта, че това е възможно!

Всичко е едно задкулисТие...

Тези командировани полицаи от страната не слизат от джиповете си с оправданието, че за толкова им плащали. Дори не слизат... нали... по малка нужда от джиповете си.

През България са минали над няколко милиона мигранти миналата година. През балканския път са минали повече от няколко милиона.

Имах приятелка сирийка навремето.



Събеседникът, който единствен не крие лицето си и „брифира“ Карбовски, е млад мъж, който според ОДМВР -Бургас, а и според местни медии е Петър Низамов-Перата.

Той показва на журналиста как никой не пази границата.

... Имам високо... такова... високоговорител в колата (всъщност има мегафон).

Пуска на два пъти звук като сирена и наистина никой не реагира. Карбовски кима одобрително и с разбиране...


Перата (крайният вдясно изправен) с приятели, сред които и покойният Калоян Стоянчов-Голямата Рижа (до него с черна тениска)

Годината е 2009 г. На кръстовище в „знаковия“ квартал на Бургас „Меден рудник“ се засичат мотоциклет и аудито на бившия боксьор Калоян Стоянчов, определен от медиите като "изгряваща звезда на сцената на силовите структури". Стоянчов – известен като Голямата Рижа и негов приятел тръгват към моториста Петко Лисичков – бивш спецполицай, с крясъци и псувни. Той опитва първо да се защити с палка, а после произвежда 4 изстрела със законнопритежаван „Глок“, два от които оставят Голямата Рижа на място.

Следващите няколко часа са едни от най-интересните в новата ни история с това, че събраните здравеняци от „Меден рудник“ и други квартали почти опитват да линчуват баретата Лисичков, без въобще да демонстрират какъвто и да е респект от бургаската полиция, която го пази на моменти с жив щит. Някои от тях – като Мануел Стоев си носят... мачете. Посред бял ден в държава от ЕС срещу полицията! (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Копирам коментар от форума на вестник "СЕГА", по повод на новото клипче с "патриоти, които задържат незаконни имигранти" - да знаете на какво се радвате:

"Клипчето е на Перата - мутра ниско ниво от Бургас. Цялата му група са все такива. Тва им е новият бизнес.

Перата го знам от малък. Едва завърши 11-ти клас, щото майка му беше начална учителка в "Кирил и Методий". Беше бияч в групата на Митьо Очите. Мутра от ниско ниво.

Тез момци правят пари на границата - дебнат за пришълци, ловят ги, бой, и им прибират парите. За пред хората се правят, че помагат за опазването на границата."

Anna Andreeva

Анонимен каза...

От ляво на дясно Николай Пенев пойзъна Петър Перата Иван Василев Казака Тодор Андонов Малката Пера Атанас Парушев Карнобатския Калоян Стоянчов Големия Риж гол отпред Мануел Стоев Кикбоксьора и Дамян Карловско Дамбея

Анонимен каза...

Само мутри в този Бургас

Анонимен каза...

Само мутри в този Бургас

Анонимен каза...

Мутренски бургас