Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 27 април 2016 г.

Браво! Има свободолюбиви хора в нашата страна, значи все още има и надежда за нея!Протест против опраскването на изборния кодексСнимката е от страницата на Константин Павлов

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Противно на Вашите теории свободолюбивите хора в България са мнозинство и са доказали това след 1989 с неизчерпаемата си гражданска енергия и гласуване. Обстоятелството, че България не е така свободна и демократична страна, както би ни се искало, се дължи на други, независещи от българския народ фактори, най-вече на руската намеса и влияние.

Колкото до това има ли надежда за България, аз бих казал, че за съжаление няма надежда не само за България, а най-вече за света, над който се спуска мракът на едно ново варварство.