Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 3 април 2016 г.

И какво, от маймуна ли все пак е произлязъл човекът?А? Вие какво мислите по този немаловажен въпрос? Вярвате ли, че от маймуните сме прозлезли ние, човеците? Как възприемате една такава смехотворна възможност? Или все пак Бог е сътворил човека, давайки му безсмъртна душа? Как "човекоподобните маймуни" са започнали да мислят - и да се очовечават? Не е ли нерешима тази загадка със средствата на вездесъщата наука? Ако съзнанието (душата) е главното отличие на човека от животните, то как се е породил този чудесен феномен? Възпроси колкото щеш. Вълнува ли ви загадката за собствения ни произход? Или тия въпроси не заслужават нашето внимание?

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Няма загадка в произхода ни. Народното схващане, че според еволюционната теория хората са произлезли от маймуните, е невярно. Вярно е обаче, че хората и днешните маймуни имат общ прародител, от който са произлезли чрез процеса на еволюцията. Разделянето е станало преди около 2 милиона години - родът "Homo" води началото си от тогава, а единственият оцелял до днес негов представител е Homo sapiens - това сме ние.

Ангел Грънчаров каза...

Не знах, че еволюционната теория за произхода на човека от маймуните била "народно схващане". Кой "народ" имате предвид, съветският народ ли, или? :-)

Анонимен каза...

Имам предвид, че народецът има погрешно схващане за еволюцията. Необразовано.