Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 април 2016 г.

Костов тогава постъпи разумно, историята ще оправдае поведението му, а Б.Борисов изобщо не е политик, той е шоумен, той е "медийна звезда"




... През април 2000 г. в ролята на роба се опита да влезе тогавашният президент Петър Стоянов. Няколко месеца след като премиерът Иван Костов преструктурира кабинета си, без да дава много обяснения, Стоянов каза прословутата си фраза "Иване, кажи им, те ще разберат".

Ходът на Костов целеше да изчисти СДС от корумпаторите, повечето от които след това естествено прескочиха в ДПС. Но го достраша да каже причините, за да не засили вече растящите обвинения, че синята идея се е позамацала от нечестни сделки и практики. Стоянов призова Костов да излезе честно пред гражданите и да изчисти името на партията. Премиерът не го послуша и скоро СДС тръгна бързо по дългия път надолу...

Кратък мой коментар: Неверен, подвеждащ коментар от злоумишлено мислещ или некомпетентен човек: Костов се държа така в онази ситуация не защото искаше да скрие корумпираните, а по висши държавнически съображения - за да доведе започнатите реформи докрай той беше длъжен да не допусне разцепление в СДС и в ОДС, беше длъжен на направи нужното щото правителството му да изкара мандата си докрай. Т.е. направи това по стратегически причини. За доброто и за просперитета на България, а това е оправдано защото има дългосрочен стратегически характер.

Костов тогава постъпи разумно, историята ще оправдае поведението му. Заради проведените от неговото правителство реформи България заслужи влизането си в ЕС и в НАТО. За да спаси голямото той се принуди да жертва малкото. Правя този коментар, отправям тази забележка само защото истината ми е скъпа; не мога да понасям спокойно когато някой лъже, когато някой се старае да подведе хората, особено пък младите.

А що се отнася до Б.Борисов искам да кажа само едно нещо, една истина за него, която почти никой не съзнава: Б.Борисов не е политик, той е шоумен, той е "медийна звезда", той е нещо като Слави Трифонов, като проф. Вучков, като Митю Пищова, като Иван и Андрей и пр. Он нищо не разбира от политика, съвсем не е наясно със смисъла й. Затова е толкова опасен.

Колкото по-скоро повечето хора разберат тази истина, толкова по-добре. Колкото по-късно я осъзнаят повечето хора, пораженията за страната ще бъдат толкова по-невъзвратими. Скъпо се плаща лукса начело на държавата да слагаме шоумени, а не хора като Костов, които знаят що е политика и умеят да ръководят разумно държавата. Да, плащаме жестока цена за това, че допуснахме Б.Борисов да овладее държавата. Такива безразсъдни игри със съдбата на нацията и на страната са небезобидни и за тях се плаща жестока цена!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: