Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 април 2016 г.

Медиите у нас продължават да изпълняват руската поръка да предизвикват ескалация на напрежението между българи и цигани с оглед дестабилизация на България


Но пък се гордее, че е българин


Жертвата му работи от малък и издържа семейството си, никой не може да каже лоша дума за него

Клип, сниман с мобилен телефон, буквално взриви социалните мрежи. За броени дни е гледан от над 100 хиляди души. На видеото авторът на клипа поваля с удари на земята момче от ромски произход, след като то заявява, че двамата са равни. Случката се разиграва в пазарджишкото село Овчеполци. bTV издири участниците в скандалното видео и събра гледните им точки.

17-годишният Митко от Овчеполци по неволя стана известен в интернет. Там мургавият младеж беше публично бит и унижаван заради случайно отронила се реплика. Авторът на побоя е 24-годишен младеж от същото село.

Бият момче заради думите, че българите и ромите са равни. Очакваме вашите въпроси и коментари по темите в предаването. Двамата се засекли когато Митко отишъл да си купи цигари.

„Той ми вика: „Ти педал ли си?” Аз викам: „Не съм педал.” Ритна ме един-два-три пъти... След това вика: ”Ти можеш ли да се биеш?” Викам: „Мога да се бия, ама (...) избягвам.” Той вика: „Ами, аз ако те набия, какво ще направиш?” викам: „Нищо няма да направя. Какво мога да направя?” И той вика: „Ами, ако не те бия?!” „Ако ти не ме биеш, викам, и ако аз не те бия, значи равни сме.” И той вика: „А, значи, сме равни.?” След това той ме удари с юмрук през лицето”, разказва пред камерата на bTV малтретираното момче.

Откриваме автора на клипа пред барче в центъра на селото. Ангел Калеев има доста по-различна гледна точка за случилото се. (Прочети ДО КРАЯ)

Коментар на Явор Ганчев: Добре бе, ако аз пребия произволен държавен чиновник, щото държавата е пропищяла от тях - не работят, само мрънкат за още пари, не плащат данъци, крадат и грабят, а полицията си затваря очите - ше стана ли национален герой и ше ме коментират ли в духа на "като няма държава хората вземат нещата в ръцете си"? За един главен прокурор питам.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

1 коментар:

Анонимен каза...

Евтини, безинтересни сензации, идиоти има всякакви по света, но на хората им дай само повече подобни битовизми.