Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 април 2016 г.

Горко на държавата, в която управниците й са чалгаджии и шоумени!




Всеки ден правим компромиси, но що се касае за тази седмица – има една много хубава постановка “Много шум за нищо”, каза в студиото на “Денят започва” премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за цената на компромиса за ГЕРБ при гласуваните изменения в изборното законодателство. Той подчерта, че не е допуснал “да се пипа” Кодекса за миналите местни избори и определи твърденията, че ГЕРБ го променя, като “абсолютни лъжи и манипулации”. За нас най-важни са местните избори, защото хората се влияят най-много от работата на кметовете и общинските съвети, и ние работихме по Изборния кодекс на госпожа Мая Манолова, на БСП и ДПС, заяви Борисов и припомни, че повод сега “да се отвори Избирателния кодекс” е решението на Парламента за електронното гласуване, произтекло от националното допитване. “Изведнъж всички политически партии видяха възможност всеки да промени това, което е говорил пред своите избиратели по време на предизборната кампания”, отбеляза министър-председателят и добави, че е направил тежък компромис, за който обаче единственото, което се е чуло в публичното пространство, е, че ГЕРБ търси служебна победа. “На практика от цялата тази какафония, която се създаде, имаме задължително гласуване, което изобщо не е задължително, само думата е “задължително”, референдумите си останаха постарому – така както си бяха, секциите са си постарому, квадратчетата не оказват абсолютно никаква роля на крайните резултати”, обобщи Борисов резултатите от гласуваните изменения в Избирателния кодекс. (Прочети ДОКРАЯ)

Кратък мой коментар, написан на страницата на Бойко Борисов във Фейсбук - където он се фали, че бил участвал в някакво ТВ-предаване: Има ли пък предаване, в което, драги Борисов, да не участваш? Аз се питам как изобщо успяваш да държиш кормилото на държавата от участия в телевизионни предавания? Правиш ли изобщо разлика между държавно управление и шоу-чалга-бизнес? И да правиш, не личи в поведението ти, че има такава разлика. Аз лично те смятам за шоумен, като Слави Трифонов, никакъв политик не си, просто си изтъкнат шоумен. Горко на държавата, в която управниците й са чалгаджии и шоумени...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Това, както и почти всяко интервю на Борисов, трябва да се изучава от студенти по политически науки, реторика и др. - КПД изключително, концентрация, гъвкавост, същественост. Гордея се, че го имаме за нас! Но най-хубавото е, че в този човек се усеща чувствителност към понятията "честност", "справедливост" и емоционалността му е обвързана с тях. При цялата му деловитост и мащабност, това ме кара да виждам, че той е нещо повече от водещ политик!

Иван Сапунджиев

Анонимен каза...

Да, любовта прави понякога такива неща с хората. :-(

Vesela Angelova

Ангел Грънчаров каза...

Да, съгласен съм, он е нещо повече от водещ политик, он е направо вожд на нацията ни! Време е да помислим сериозно къде да му издегнем мавзолея един ден, но нека да живее все пак поне 150 години че без него, милия, кучетата главата ни яли! Не е ли удачно да е наблизу до гроба на неговия вдъхновител и учител другаря Тодор Живков? :-)

Анонимен каза...

България е закриляна свише, след като насред тия тежки международни проблеми си имаме такъв духовно силен титан за ПРЕМИЕР.
Ако знаете, г-н Борисов, колко важно бе посланието ви днес, на Разпети Петък, за всички българи - и за подкрепящите ГЕРБ, и за онези, които са преизпълнени с омраза към вашата мъдра и градивна миролюбива същност! Днес бесовете на злите същества бяха озаптени с въже от светлина чрез истините, които казахте. Всеизвестно за израсналите духовни личности е, че всяка истина, мащабна по своята същност, която е изговорена публично миролюбиво, разумно и без грам омраза, а вместо това е подкрепена с логически свързани помежду си факти, е като небесен боздуган срещу мрака в душите. И след това той просто започва да гледа замаяно като под хипноза, без да е в състояние занапред да нанася смъртоносни удари на позитивните хора. В същото време, вашите логически разсъждения вляха духовни сили във всички стойностни българи, които ви подкрепят и са ваш надежден тил в енергийните битки на ГЕРБ срещу зримите и незрими врагове на нацията ни.Сега ние сме още по-уверени, още по-извисени и още по-силни, Генерале - благодарение на вашето изказване днес.
Приемете нашата огромна благодарност!
Нека светлите ВЕЛИКДЕНСКИ ДНИ да влеят здраве и небесни сили във вас и в хората, които най-много обичате!
Действайте все така уверено с любов към правдата и към родината - с вас сме!

Мари Хигелс

Анонимен каза...

Отново лошо "изиграно" г-н Премиер ,но малко по- добро от онези на Путин ... ...БНТ отново е приклекнала до един срамен стоеж - без неудобни въпроси - със страх ..Може пък и да нямат изход ,но това показва ,че и журналята са се подчинили на партията -"държава" Една извадка от интервюто ви защото е показателна - онова за спирките ...Щом вие" не разбирате" за какво иде реч или пък така" трябва за пред хората" ашкосулум ...Ми как така снимали "ръждичка" ???Та тези спирки от всякъде са си чиста "далавера" без да са изпълнени по заданието за устойчивост /Заварки за носачите на стъклата и тънка ламарина с несигурни болтове които всеки може да развие ,както бе показано в репортаж ,без нужните курозоустойчиви пластове и прахово покритие записано в заданието / и вместо да сте бесен за "измамата" с отпуснатите пари за това и нереална усвоена сума ....вие ни се "надсмивате" ,че някой все пак осветлява недъзите на това ...Защо сте толкова "себичен" ,че го приемате лично!? ...Ми не са само спирките ...Да прави се доста ,но с какви пари ...А ми с парите на Европа...Когато има такива пари -много явно е ,че ще има и явен напредък и "блясък" на нещата ...защо всеки път ни го "удряте в главите " какво сте ни дали от вас"!?...В края на краищата за това сте на това място ,но то не е за да ни се "карате" и да изпитваме вина ,че "все някой ви пречи или пък иска пък неможе като вас" , а да го правите тихо и без назидание пък народа има начин да оцени и каже - да .... Борисов е голяма работа !!! Факт е ,че правите доста както никой комунист до сега , но е факт че е инфраструктура ...Хората нямат работа извън София ...За това я пренаселват в момента ...Селата ,градовете обезлюдяват ...Не вярвам да е толкова сложно и като средства -вместо спортни зали да се направят в пет окръжни градове огромни оранжерии от съвременен тип със собсвени слънчеви захранвания и воподпочвени води за да дадат препитание на онези хора ,които сега отиват в Норвегия и Англия да берат ягоди например ???? Ние, които сме ги изнасяли и не само тях да стигнем да ходим при скандинавци и Гърци да им работим като износители на наша продукция ???
А ми какво правим със съд и прокуратура ...Стоим в замръзнало положение от 1990-та ...Малцинства мародерстват и последните селски хорица останали в провинцията и няма начин или остават съмненията ,да се противодейства или е нарочно така по онзи почин по- рано с щурмоваците -групировки и застрахователи ...Това трябваше да ви пита журналиста и ред други неща - защо сме най- бедните в Европа вече 25- години ? Нима няма начин да се"изловят "милиардите изнесени в чужбина и се привикат всички уж бизнесмени милиардери в днешно време както ги наричате и се проверят от къде са им парите и дали са законни ...А ми парите на България от търговските дружества на Луканов ...Нима не се знае ?!Но БНТ винаги е била в услуга на управляващите и няма как да се води национална щом не защитава нацията която пък и я издържа ....
И на края ,ако всичко това ,което правите с новите пътища и водопречиствателни станции и прочие остане без хората в тази земя ,които са на изчезване с главоломни темпове , то за какъв дявол е за да дойдат" сирийци ", руснаци или каквито и да са от "другите " на готово и да открият една прекрасна страна с прекрасна инфраструктура за да я съсипят защото ще я ползват, но няма да я чувстват за своя ...!?

Plamen Nikolov

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , иронията ви е плоска, очевидно е, че човекът не се държи като недосегаем, не се самоидеализира, без да му липсва самочувствие. А и с този повсеместен дух на тенденциозен критицизъм, който витае срещу него, няма защо да се плашите от отклонения. Точно обратното, мнозина се опитват да търсят отговорност за всяка точна и добра дума по отношение на Борисов. Така че в обятията на обратната тенденция сме Грънчаров, не се хабете.

Иван Сапунджиев

Ангел Грънчаров каза...

Иван Сапунджиев, имам чувството, че идеализирате вожда си както някога идеализирахте Ленин. А се оказа, че Ленин (самый человечный человек") е просто злодей, сатрап и масов убиец. Тъй че бих Ви посъветвал да опитате да отрезвеете поне малко от наркотика, от който сте се упоил. Или просто Ви плащат да пишете тия неща за него, щото, признавам си, звучат крайно пржопогандно. Нормален човек никога не би се произнесъл така, работа ми понамирисва на постановка. Психолог съм, мен не можете да ме метнете...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, допуснали сте малка печатна грешка, лапсус, който всъщност е абсолютно точен коментар на Сапунджиевият коментар на "г-н" Бойко. Написали сте че той е "прожопагаден", което е самата истина - той е "про-жопо" /от "жопа" на руски/, а също така е извънредно гаден - значи - "Про Жопо -гаден". Рядко човек може с една дума да опише нещо толкова точно! А казват, че сте били многословен! Браво!

sir Sven