Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 16 април 2016 г.

Примерът на Марк Пастернак, напуснал училище за да стане милионер




"Ако се захвана с План Б, означава да призная, че оригиналният ми план ще се провали", казва Бен Пастернак. "Не бих препоръчал на всеки да напусне училище и да си създаде компания. Но ако се интересувате от създаването на мобилни приложения и ви се получава, нищо не бива да ви спира да последвате примера ми".

Какво бихте направили, ако синът ви реши да прекъсне училище, да се премести в Америка и да създаде технологична компания?

В случая на Марк Пастернак - ще го оставите да прави, каквото иска. Макар и неохотно.

Неговият 16-годишен син Бен Пастернак е създателят на Impossible Rush - една от доста популярните игри за iPhone. Тийнейджърът е едва във втори курс в гимназията си в Сидни, когато решава, че иска да се занимава с мобилни технологии.

През 2015 г. Бен пътува до САЩ заедно с родителите си, за да участва в хакатон в Силициевата долина, където се запознава с идолите си. От този момент той решава, че не желае да се връща в училище.

Родителите му - Марк и Анна - обещават, че ако си намери финансиране, ще му разрешат да остане в САЩ за да продължи да работи по идеята си за технологичен старт-ъп. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Всеки е свободен да прави, каквото иска, но аз не одобрявам напускането на училище в името на някакви бизнес идеи. В света има и по-важни неща от парите, но на американците това е трудно да се обясни, американската система е изградена основно върху икономически ценности.