Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 май 2016 г.

Какво се случи на съдебното дяло за оклеветяване, което водя срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив



Понеже читателите на този блог вече са запознати с цялата история (виж: Упътване - с малък коментар, касаещ величието на правосъдието и законността) ми се струва за уместно да дам известна информация за това как е протекло съдебното заседание в Окръжен съд по заведеното от мен съдебно дяло за клевета срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив. Ето какво стана на това заседание накратко.

И аз, и моят адвокат К. се явихме 15 минути преди началото на дялото (нашето дяло беше първо в списъка на съдебния състав за този следобед) пред вратата на съдебната зала. След малко пред залата на съда се яви подсъдимата, този път с нов адвокат, мъж, оказа се (адвокат К. го позна, а и на мен той, кой знае защо, ми се видя с позната физиономия, явно е публично известна персона) че този човек е бил преди време прокурор на Пловдив. (Предишната й адвокатка най-вероятно е освободена - щото загуби всичките дела, които води.)

Отпочна се дялото, откри се заседанието, адвокатът на подсъдимата поиска да бъдат призовани за свидетели (дръжте се за стола да не паднете!) всичките членове на Психиатричната ТЕЛК, които именно ми дадоха 20% инвалидност за някакво неведомо и при това никога не регистрирано, не диагностицирано, т.е. съвсем мистично или направо иреално "психично заболяване"; също така той поиска отново да бъде призована като свидетел психиатърката, която направи съдебно-психиатричната експертиза, именно вещото лице в същото дяло, на етап Районен съд. Моят адвокат К. възрази, понеже отдавна е даден отговор на вълнуващите ги въпроси, този отговор се съдържа документиран в кориците на дялото, но съдът, след съвещание, реши все пак да удовлетвори искането на защитата на обвиняемата, на подсъдимата. И тъй, съдебното заседание беше отложено за 7 юни, тогава ще се разпитват указаните свидетели, т.е. дялото най-вероятно ще се проточи още поне половин година. То, прочее, е заведено през м. април 2014 г., още преди опраскването ми (аз бях уволнен на 19 май 2014 г., а пък уволнението ми беше отменено от Върховния касационен съд през декември 2015 г. и ето, вече пет месеца отново съм на работа в образователно-възпитателното учреждение, все още ръководено от имащата толкова много проблеми с правосъдието негова ръководителка).

Аз лично мисля, че с този ход подсъдимата и нейният адвокат рискуват да си вкарат превъзходен автогол. Примерно, ще бъде много интересно членовете на ТЕЛК-психиатрична да обяснят как така, на какво основание пет дни след като при първия в живота ми преглед при психиатър (и при психолог отделно от това!) аз получих надлежен документ със заключение "психично здрав" и те въпреки това ми определиха някакво илюзорно или фантастично "психично заболяване". А пък вещото лице е разпитано най-подробно и сега, на този етап на дялото, ще бъде много трудно да си промени вече дадените показания, щото те са надлежно протоколирани и ако промени нещо ще излезе (в доказана форма!), че е дало някакви погрешни сведения или заключения (което е изключено, което е малко вероятно, т.е. губи се смисъла с призоваването на тия свидетели)! Адвокат К. също смята, че разпитването на всичките тия свидетели няма как да промени нещо във фактическата страна на дялото; но да видим де, щото, знайно е, дадени среди или сили у нас (позволете ми да не определям сега конкретно кои именно са тези всемогъщи среди) могат всичко; това поне е доказано!

Това е. Аз лично мисля, че докато това дяло тече, то така или иначе е мой силен коз в борбите за едно ново и модерно образование, които водя в ПГЕЕ-Пловдив. Защото прави много по-трудно за реализиране следващото ми опраскване (уволнение), тъй лелеяно от въпросната администраторка - и най-вече от нейната малобройна свита от ласкатели.

Забравих за малко да кажа, че председателят на състава на Окръжен съд в самото начало призова страните към помирение, подсъдимата отвърна, че не желае споразумение; аз пък още преди началото на дялото съм заявил позицията си, от която не съм отстъпил: готов съм да подпиша извънсъдебно споразумение ако другата страна ми се извини публично (и в писмен вид) за нанесената обида, оттегли клеветническата си характеристика по моя адрес и ми изплати обезщетение за понесените неимуществени (морални) вреди в размер, който подлежи на преговори и договаряне.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! Освен това мисля, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Еми това е бълхарската правна система, тя е полу-турски продукт с дата 1878 г... Ми луд си, AIG, така през 1878 бичували лошия, ОК?... Тия кратуни спят както в робството и са забравили, че Европа в която влязоха не е Османска империя... Да не споменавам омразните Щати, че бай Ганьо ей това не мое да го търпи да му троши хатъра турски достолепен мързелив диарбекирски, ОК?...