Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 май 2016 г.

Който владее медиите, той владее и душите на простодушния наивен народец



Убиецът Йордан Опиц - той преди време застреля пред жилищния блок един млад човек, набеден от него, че бил крадец, води се дълъг съдебен процес, имаше си наш Опиц защитници, които писаха сълзливи петиции в негова защита, искаха да му простим убийството, щото то, видите ли, било по "хуманни" и "правни" причини и пр., накрая май го амнистираха, не знам точно как излезе от затвора, състрадателната ни социална вицепрезидентка май го помилва тихомълком, но той, както разбираме, вече не е в затвора и затова може да дава колкото си искате телевизионни интервюта - та значи този същият исторически герой Опиц отново е в центъра на медийния интерес. Днес една медия му посвети много време - за да изслуша ошашавеният телезрител неговите премудри откровения: той, видите ли, изобщо не съжалявал, че е погубил, че е убил един млад човек, той също така се борел не за самия себе си, а, видите ли, за тържеството на закона и отстоявал "свещеното човешко право да убиваме" ония, които не ни харесват (цигани, наркомани, абе изобщо лошите хора е добре да можем да ги убиваме по-свободно, да ги чистим, да ги махаме от живота, щот ни пречат!); така именно ми прозвучаха мислите на тази медийна звезда, говореща с невероятен апломб, както и подобава за една силно светеща медийна звезда, която е убедена в народното преклонение пред нейната свята особа. А пък това, че този Опиц е иконописец, че чат-пат се и кръстеше пред иконите, т.е. тази спекулация с религията и с духовното на мен лично ми дойде в повечко - на фона на неговите откровено противочовешки възгледи.

Както и да е. Спирам дотук. Няма смисъл повече да се говори. Нека говорят опицовците - и техните нагли поклонници говорят постоянно, а пък ний, дето мислим иначе, ще мълчим. Нас кой ли и иска да ни чуе де, у нас дебат не се води, а само ни бомбардират с каквито си искат внушения, та да обработват в "единствено-правилната посока" народните чувства. Така е било, така и продължава да бъде: който владее медиите, той владее и мислите на простодушния народец.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Не знам как точно стоят нещата , да застреляш някой ,който влиза в къщата ти да краде е оправдано ( убийство по уважителни причини ) , но брътвежите на Опиц не ми звучът благородно ... ..... не се бил помолил за убития ......, е това не е християнско ( независимо кой го е убил )

Anany Kiurkchiev

Анонимен каза...

Като не знаеш, не коментирай! Младежът е бил във входа, а не в нечий апартамент. Опиц е взел незаконно притежаван пистолет изчакал е младежа да излезне и му е викнал;Стой! Момчето е побягнало и Опиц го е застрелял. Може младежа да е бил крадец да е искал да открадне нещо, но нито е разбил апартамент, нито е нападнал някой с цел да го обере. Отпада версията неизбежна отбрана и минаваме, към предумишлено убийство.

Венцеслав Антонов

Анонимен каза...

Опиц ней ли бълхарски казак, sorry?...