Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 25 май 2016 г.

Руските кагебистки империалисти са на път да загубят и последните искрици разсъдък: пълна лудница се е възцарила в Русия!
Депутат Госдумы, лидер ЛДПР Владимир Жириновский предложил сбросить ядерную бомбу на какое-нибудь малонаселенное государство, чтобы показать российскую военную мощь. Об этом он заявил в эфире программы «Воскресный вечер» с Владимиром Соловьевым.

«В Северном море есть остров, маленькая страна, 200 тысяч население. Брюсселю сказать: посмотрите, вот остров, видите, отвернитесь, а теперь нет острова. Страны нету!» — сказал он.

«Ужас!!!» — отреагировал ведущий.

«А что вы хотите? Вы что хотите, чтобы нас били по морде, чтобы Донбасс обстреливали?» - вскричал Жириновский.

«Надо показать, на что способны наши ядерные силы!» — отметил он.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

Това не е случайно и не е израз на безумие, а съвсем съзнателна тактика на Кремъл. Жириновски нарочно се изхвърля, за да тества реакцията на Запада, както и да го плаши. Плюс Западът си казва: по-допре Путин, отколкото подобни екстремисти.

Ангел Грънчаров каза...

Това е играта на Жириновски, която му е поставена от КГБ. На неговия фон Путин да изглежда "разумен" и "умерен". Да изглежда "по-малкото зло". Путин и Жириновски (заедно с комунистите) играят театър, който нашите тукашни пионки се опитват да възпроизведат. И ний си имаме наш Путин (Боко), наш Жириновский - Волньный Сидеровский, всичко си имаме ний. Само дето цялата работа се обърка от това, че Костов вкара България в ЕС и НАТО, да му се не видяло!