Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 май 2016 г.

Скромността краси човека



Обама отседна във виетнамско заведение за бързо хранене и похапна за 6 долара. Наоколо се хранят обикновени хора. Не са ги разгонили за да може президентът да похапне на спокойствие.

Освен това се чувствам длъжен да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Голямо нещо е пи ар-ът. Много държавници обичат да се рекламират като "народни хора". Обамович явно не е изключение. Машалла на негърчето.

Ангел Грънчаров каза...

Защо му е на Обама пиар, таваришч? Рассуждай немножко! Он как таваришча Путина не будет доживотным президентом, так? Он больше на будет президентом на новом сроке, в Америке есть демокрация, в отличии от России. Так почему Обама пиарится, как ты утверждаешь!?

Анонимен каза...

Все не уж так просто, около личността на Барак Хюсеин има много въпросителни и не може да се изключи възможността той да не слезе от власт в края на втория си мандат, а да стане диктатор на Америка. Въобще до края на 2016 по ред причини са възможни много драматични събития и обрати в глобален мащаб и трябва да очакваме неочакваното. Ако все пак 2016 мине без големи сътресения, може би ще получим известна отсрочка, но нека първо доживеем дотогава, понеже световното финансово и геополитическото положение са изключително критични.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, нема ли все пак наблизо психиатри, гледам, че психичното Ви състояние много е започнало да наподобява това на таваришчите Жириновский и Путин, знаем, че психиатрията в Русия е доста изостанала (там наскоро един авангардно мислещи учен предложи психично болните да бъдат лекувани с... бой!), но все пак Вие обитавате България, тук се срещат и нормални психиатри, потърсете помощ, щото гледам, че съзнанието Ви е загубило всякакъв контакт с реалния свят, с реалностите в света... а това е твърде опасно! Та краят на света, предричан от КГБ и КПСС, ще дойде до края на 2016 г., а Обама ще стане нещо като Путин на Америка, бравос, теорията Ви е много умна, аплаузи! :-)