Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 8 май 2016 г.

Войнствената другарка, която крещеше "Кой ще ни даде пари?!", вече е доволна само и на печените агнета!#Кой ще ни даде пари - 25 години по-късно: "Пием студена вода, ша ядем печено ягне ша ядем"...В деня, в който се открива конгресът на БСП, Би Ти Ви излъчи репортаж за сегашния живот на жената, която стана популярна социалните мрежи от "старите ленти" на режисьора Евгени Михайлов.

Жената, която разпалено крещи "Вие за мен сте другар!", "Аз нося цветя!" и сакралното "Кой ще ни даде пари?!" - социалистката Сийка Бечева, днес е на 75 години.

Бивша прогимназиална учителка, мъжът й - бивш милиционер, тя е категорична: "Аз съм си социалистка, и четирите ми деца са верни на социалистическата партия!"

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: