Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 23 май 2016 г.

Правете това, което обичате - и успехът ще дойде
Как да постигнем целите си, как да осъществим желанията си, как да живеем пълноценно и щастливо. Вижте отговорите на Джон Кехоу, авторът на "Подсъзнанието може всичко", в неговия личен блог...

1. За мечтите

Осмелете се да имате големи мечти. Осмелете се да вярвате, че ще успеете, с каквото и да се захванете. Осмелете се да вярвате, че вашите мисли и действия ще променят не само вашия живот, но и живота на другите. Осмелете се да имате големи мечти.

2. За мислите

Всяко голямо постижение започва като мисъл. Често забравяме, че именно нашите мисли дирижират оркестъра на живота ни. Именно те определят каква музика ще звучи.

3. За съзнанието и подсъзнанието

Нашето съзнание и нашето подсъзнание работят заедно за да създадат нашата реалност. Мислите, които често си повтаряме, без значение дали са добри или лоши, "попиват" в подсъзнанието. Затова внимавайте какви мисли допускате в ума си защото той ще "моделира" подсъзнанието. Което от своя страна ще "моделира" усещането ни за нас самите. Подсъзнанието, освен това може да бъде катализатор за безброй възможности в живота ни. Ето защо то се нуждае от много ясни указания как искаме да работи за нас. Подсъзнанието формира вярата ни. Вярата формира поведението ни. Поведението формира реалността ни.

4. За съдбата

Спрете да се питате за какво сте родени. Никой не знае отговора на този въпрос. Вместо това се възползвайте от възможностите на днешния ден. Никога не можем да бъдем сигурни кой е най-правилният път за нас. Затова най-добре спрете да блъскате ума си и се научете да се вслушвате в усещанията си.

5. За решенията

Най-успешните хора взимат решения, разчитайки на своята интуиция, на своите усещания. А не на своя разум. Разумът може да се опита да предвиди последиците от решението, а това няма да ви помогне, само ще ви направи нерешителни.

6. За познанието

Вече знаете това, което ви е нужно. Не ви трябват повече знания и мъдрост. Не ви трябват магически формули. Превърнете в дела само половината от това, което сте научили досега - и животът ви ще се промени.

7. За промените

Животът е една непрекъсната промяна. Зоната ни на комфорт обаче пречи. Колкото по-удобно се чувстваме в настоящата ситуация, толкова повече възпрепятстваме промените, а с тях и това в живота ни да дойдат още по-хубави неща. Не се страхувайте от промените. Не бягайте от тях. Приемете ги, посрещнете ги. Изживейте ги. Да рискувате не е по-опасно от това на всяка цена да се опитате да запазите статуквото. Напротив, когато не се съпротивлявате на промените, вие отваряте пътя за нови възможности.

8.За трудностите

Трудностите ни правят по-силни. Ако не са те, никога няма да успеем да разгърнем пълния си потенциал. Ако не са те, ще бъдем по-малко себе си. Защото всичко, което ни се случва, ни прави по-силни, по-мъдри и по-цялостни.

9. За даването и получаването

Повечето от нас са много добри в даването. Даваме на децата си, на любимите си,на приятелите си. Но умеем ли да получаваме? Не. Дори комплименти приемаме трудно - карат ни да се чувстваме неудобно, да се изчервяваме. Ако някой ни благодари за помощта, най-често неглижираме усилията си с думите: "О, това не беше нищо!". А ако някой каже колко харесва стила ни, най-често ще му отвърнем, че дрехите ни не са скъпи или не са нови, но и просто да благодарим. Комплиментът е дар. Учат ни, че е по-добре да даваме, а не да получаваме, но това е грешно. И двете са еднакво важни за щастието и пълнотата на живота ни. Научете се да приемате и отворете сърцето си за даровете на днешния ден.

10. За страстта и самочувствието

Правете това, което обичате - и успехът ще дойде в живота ви. Вложете своите умения максимално в работата. Облегнете се на своите качества, на своите предимства. Не забравяйте, че често пъти апатията и ниското самочувствие ни държат там, където не искаме да бъдем. Отворете очите и сърцата си за своите силни страни. Именно те ще ви начертаят пътя към успеха. И ще ви преведат през него. Стига да повярвате в тях.

За автора: Джон Кехоу е канадски лектор и филантроп. Автор е на световни бестселъри за самопомощ, сред които "Подсъзнанието може всичко", "Успехът и парите" и "Практика на щастието". Книгите му се превеждат в десетки държави, превръщайки го в едно от най-влиятелните имена в тази област.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Хубаво, макар че тук-таме имам възражения, но не мога да се спирам на всичко. Мечтите например трябва да са смели, но не прекалено смели, защото могат да доведат до провал, ако поставените цели са прекалено високи. Ако например реша, че трябва да напиша труд, който по значение да не отстъпва на критиките на Кант, е много вероятно да се проваля. Т.е. целите трябва да са реалистични. От друга страна те не бива да са и прекалено скромни, защото тогава има големи шансове да ги постигна, но какво от това? и т.н.