Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 23 май 2016 г.

Най-важното, което научаваме в училище, е че най-важните неща не се научават в училищетоEто някои от най-вдъхновяващите мисли на японския писател Харуки Мураками, когото в-к The Guardian нарича "един от най-големите съвременни романисти". Първият му роман, "Чуй вятърът как пее" излиза през 1979 г. и веднага му спечелва престижно отличие в родната му страна. Днес Мураками живее в САЩ. Книгите му се превеждат по цял свят. Всяка от тях се продава в над 2 млн. копия. Това го превръща в най-популярния автор от Страната на изгряващото слънце.

Когато излезеш от бурята, няма да бъдеш същия човек, който беше, преди да влезеш. Точно за това е самата буря.

Най-важното, което научаваме в училище, е че най-важните неща не се научават там.

Aко четеш книгата, която всички четат, ще мислиш само това, което всички мислят.

Изгубени възможности, пропилени шансове, чувства, които никога няма да се върнат. Всичко това е част от усещането да си жив.


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: