Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 6 май 2016 г.

Загадката, над която си блъскам главата след като зърнах една мила любовна картинка на екрана на телевизора



Ето кратка моя бележка, която написах във Фейсбук тази заран:

Антон Хекимян е поканил неуморния медиен "титан-колос" Божо Димитров и го гледа влюбено - когато ченгето от ДС усърдно ръси идиотщина след идиотщина, наглост след наглост, мерзавщина след мерзавщина. От какво ли толкова му се възхищава младото медийно манипулаторче Хекимянчо?

На големия му боен ченгесарски опит ли му възхищава толкова? Или на способността му да прави мерзавщина след мерзавщина? Или на колосалната му наглост му се възхищава тъй беззаветно? Ето над тая загадка си блъскам главата в момента, след като зърнах милата любовна картинка на екрана на телевизора...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

А ти, Грънчаров, какво хубаво нещо си направил в живота си, та плюеш всичко живо?

Ivan Marinov

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров е написал десетина философски книги и въобще не плюе "всичко живо". За разлика от Хекимянчо, за който съм убеден, че не си е писал и домашните по български като хората. Водещите май вече ги подбират по некадърност и безличност.

Андрей Бенев

Анонимен каза...

Не останаха интелигентни хора и особено журналисти в България и взимат, който има връзки. Знанието и образованието хич не са критерии :-( . Хекимян е малоумен и слабо образован.

Krasi Serguieva

Анонимен каза...

Чао на рускитее тролове.

Angel Malinov

Анонимен каза...

Моите уважения към г-н Ангел Грънчаров и не смейте да го хулите!

Elka Kitcheva

Анонимен каза...

Ангеле, тегли им една наша сочна попържня и превключи на друг канал, а най-добре загаси телевизора! Моя милост не гледа подобна смрад!

Атанас Ганчев

Анонимен каза...

Гледате прекалено много телевизия и си блъскате главата над прекалено много глупости.