Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 17 май 2016 г.

Некои по-изтънчени бисери на даскала по физкултура и виден милиционер Цветан Цветанов, който днес чертае бъднините на страната ниE-vestnik.bg - Електронен вестник: Цветан Цветанов пред Хекимян в Би Ти Ви:

"Това, което мога да заявя към това, което говорех преди малко"

"Позицията на ГЕРБ е, че след юни месец ще обявим позицията си."

"Това е част от това да се отклоним от ежедневието."

"Вие ми пускате Радан Кънев и Атанас Атанасов, но никой не пуска това, което хората усещат от това, което премиерът открива ежедневно."

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен да добавя, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ти май завиждаш, г-н Грънчаров, за изящния изказ!..

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

Да, не владея тъй съвършено-виртуозно кат него милиционеро-дървено-"философското"-нищонеказване или празнословие :-)