Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 15 май 2016 г.

Заради България, на която даде толкова много, И.Костов трябва да се пожертва още веднъж и да участва в изборите за президент
КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Предлагал съм премиера-реформатор на България Иван Костов за президент на България още на предишните президентски избори. Зная, че за президент трябва да бъде издигана кандидатура, която е способна да обедини колкото се може повече гласоподаватели, а името на Иван Костов по-скоро разделя цялата нация. Но има една друга причина, поради която смятам, че издигането на Костов за президент е необходимо точно в този момент. И тя е решаваща: крайно ниското, примитивно, малокултурно, чалгашарско и менте ниво на политическия дебат и отношения у нас би следвало да бъде надмогнато, а това може да стане само ако историческа личност от висок личностен, духовен и политически ранг като Костов се включи в състезанието за държавен глава на България, инак казано, България е основанието, заради което Костов трябва да се включи в предизборната надпревара за български президент. Заради България, на която той даде толкова много, Костов трябва да се пожертва още веднъж и да участва в изборите за президент като кандидат.

Толкова по този въпрос. Тия избори могат да изиграят ролята на катализатор на процесите към добро в политическия живот на страната, ето, Костов може много да допринесе за това, негов дълг е да го стори. Избори за президент с участието само на Боко, Жоржи Ганчев, Гоцэ Первановый и Волный Сидеровский са пошло и противно чалга-шоу, което ще досъсипе страната ни, ще убие, ще смаже всички кълнове на смислен държавен живот, ето по тази причина Костов трябва да участва в изборите. Аз друг не виждам, който може да промени коренно ситуацията и то към добро. По тази причина настоявам на Костов да се предложи и той да приеме да участва. А дали ще стане или няма да стане президент това е въпрос вече на народната воля и на призива на самата история. Неслучайно мафията така много се бои от Костов. Аз смятам, че страхът и изобщо не е безпочвен, тя усеща инстинктивно единствено възможната си гибел. И на това основание Костов трябва да участва в изборите.

Освен това съм длъжен да кажа, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен... за което Костов може да помогне твърде много!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: