Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 май 2016 г.

Освен сексуално-любовни има и други силни човешки чувства, които могат да вдъхновят човека така, че да сътвори и да запее някаква хубава песен



Внасянето на политика в музиката било разваляло музиката - твърдят наши доморасли "естети", силно наскърбени и уязвени от победата на Украйна с песен, клеймяща жестоките ексцесии на руския империализъм. И по този начин без капка неудобство демонстрират, че изказването им, апелиращо за "пълно деполитизиране на чистата музика", е също така политически мотивирано в корена си.

Апропо, нашата чалга, явяваща се "естетически продукт", точно отговарящ на мутро-мафиотско-олигархичното безвремие, в което живеем, е съвсем деполитизирана, "изчистена" е откъм значими ценности и е напълно безидейна - нима тази наша, с извинение, "музика" съвпада с идеала за "истинска музика" на тия наши естети? Къде пък е доказано, че в чистата музика трябва да се пее само за жени, за нежни любовни чувства и за славейчета, т.е. кой и къде е доказал, че в истинската музика трябва да се възпяват единствено сексуално-еротичните трепети на човека?

Освен сексуално-любовни има и други силни човешки чувства, които могат да вдъхновят човека така, че да сътвори и да запее някаква хубава песен...

Освен това съм длъжен да кажа, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Как хотите это называйте: знаки, судьба, провидение, но факт на лицо, в схватке России с Украиной именно крымская татарка принесла победу Украине!!!

Лара Литвиненко‎

Анонимен каза...

Прав сте,но конкурсът не е за политическа /ангажирана/ песен. Колко години вече сме свидетели "Евровизия"да се дирижира от "Евразия"?!Първите три места винаги предварително са заети?! В този смисъл нашето, талантливо, ерудирано дете е победител. Честито!

Stefka Stoyanova-Petrova