Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 10 май 2016 г.

Блус за "освободителите"Музикален поздрав за дебилите, които смятат, че руснаците ни били освободили през 1944 г., а и сега си мечтаят отново да ни "освободят" - от самата свобода!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Бе те ни освободиха 1878, че сега щеше да шпрехаш турски кат кюрдите, глупав АIG...

Ангел Грънчаров каза...

Не ни освободиха руснаците, таваришч комуноид, а ни завоюваха, окупираха ни с твърдото намерение да правят от България своя Задунайская губерния. Руснаците никого не могат да освобождават - щото не знаят що е свобода. Ако руснаците знаеха що е свобода те първом себе си трябваше да освободят. Не може "освободители" някому да са такива, които не знаят що е свобода и сами не са свободни. А по-големи роби от руснаците човечеството не познава. Те и до ден днешен са роби. Руснаците знаят едно нещо: тиранията, робството, несвободата, господството, завоеванието, войната. И са привързани към него. И правят само това, що знаят и умеят. Всеки прави само това, що знае и умее.

Та значи руснаците и през 1878 г. не са ни освободили. Завоюваха ни, окупираха ни. Освободи ни - от тях - великият Стамболов. За което той плати с живота си.

Тия неща са елементарни, трябваше да ги знаеш. Но си повреден у акъла - от комунизъма! Понял меня теперь, продаждая советско-руская душо?