Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 май 2016 г.

Г-н Борисов, запомнете: светът не се върти около Вас, не сте господар, а сте слуга на народа!




© Източник: Татяна Кристи, Офнюз

Г-н премиер, нека да си поговорим по повод Вашето държане с медиите. Тъй като аз не съм представител на нито една медия в България и съм американски журналист (учил журналистика в САЩ, работил за американски медии и бил собственик на такава в САЩ) няма как да ме обвините, че някой ми дава "опорни точки" в България.

Нека да Ви кажа едно нещо, за да Ви предпазя от бъдещи грешки, докато все още сте някакъв фактор в българската политика: Медиите в демократичните общества са отделна власт - те не служат на никого, а когато прокарват някакви конкретни идеи - леви, десни, либерални, консервативни, религиозни, и т.н. - те официално го обявяват в "предмета си на дейност" така че всички да знаят кой стои зад тях, кой е собственикът и откъде идва финансирането им. Това официално се афишира пред публиката.

Може би никой от Вашите пиари или съветници не ви е казал, че държането ви с журналистите е отвратително, но приемете от мен един безплатен съвет - НИКОЙ политик в западна демократична държава не би си позволил да се държи с журналисти както вие си позволявате! А ако би посмял, би бил принуден веднага да си подаде оставката.

Медиите не са там, за да Ви е комфортно! (освен, разбира се, придворните, които ползвате за лични гримьори). Но нека да не говорим за тях. Говорим за малкото качествени журналисти в България, които въпреки всички пречки, се опитват да държат сметка на политици и на Вас включително. Това им е работа! Те не са Ви клакьори, те не са там, за да ви е приятно. Напротив! Те са там, за да Ви изпотяват и за да ви държат сметка. Те са посредникът между гражданите и Вас - политическата класа - която години наред показва много слаби резултати по държавност, върховенство на закона и защита на изконните демократични ценности. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ) Освен това мисля, че нашият български Картаген трябва да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: