Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 9 май 2016 г.

Нова руска провокация, пропагандната война на Русия срещу България се засилваПровокация! Македония "поглъща" България и Гърция?

Македония е представена като прекрасна страна, където напират чуждестранни инвеститори

Руска телевизия показа "историческите граници" на Македония, които погълват България и Гърция

Арабският телевизионен канал Ал Джазира направи антимакедонски филм, в който свързва западната ни съседка със Сорос, а страната беше представена като държава от 17 век, съобщава Блиц.Македонците бяха силно разгневени от въпросния филм. Като контрапункт обаче скопското издание "Вечер" веднага пусна линк към друг филм, пуснат по Руската национална телевизия. Там Македония е представена като прекрасна страна, където напират чуждестранни инвеститори, а тя самата бързо напредва и е готова за членство в ЕС. По руския канал посочват и "историческите граници" на Македония, които "ядат" голяма част от територията на България и Гърция.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: