Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 1 юни 2016 г.

Тема за обучението на младите по гражданско образование и за интересен дебатСмисълът на консерватизма не е в това, че той пречи на движението напред и нагоре, а в това, че той предотвратява движението назад и надолу, към хаотичната тъма, връщането към първобитното състояние.

Николай Бердяев

В тази връзка формулирам следния въпрос за моите ученици, занимаващи се с изучаване на гражданско образование (по него може да се направи и интересен дебат с участието на два "отбора", на привърженици и на противници на консерватизма):

Как се отнасяте към консерватизма и радикализма, вие лично на коя от двете теории сте привърженик?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: