Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 юни 2016 г.

Виновни за излизането на британците от Европейския съюз сме ний, българите!


По публикацията със заглавие Айде и я да окнем нещо за "Брекзито"! съвсем ненадейно, благодарение на реакцията на една дама, се роди една бляскава идея: виновни за излизането на британците от Европейския съюз сме ний, българите! Ето как стигнахме до това, смея да заявя, гениално предположение:

Lidia Borisova каза: Хаха, много ми стана смешно, че ние сме подплашили англичаните от ЕС! Ох, значи все пак си оставаме по своему суперсила!!!

Ангел Грънчаров каза: Нема що, голема суперсила сме! :-) Но чуйте сега за що става дума - преди да се зарадвате прекалено:

Англичаните са аристократи и джентълмени. Представете си, че седи такъв англичанин в изискан салон (ЕС), но в един момент влезе в тоз салон Бай ви Ганю и си изуе обувките, а пък салонът се изпълни със смрадта от непраните му чорапи и от възмръсните му нозе. Какво да прави в тази ситуация англичанинът? Ами разбира се, че без да вдига скандали и да спори с простака, дето се е разпищолил в салона, ще стане и ще си излезе - за да си спести смрадта!

Давам пример, който може да изглежда като метафора, но при по-близко разглеждане може да се окаже, че изобщо не е метафора, а е самата истина. Ние в ЕС влязохме с цялата си мръсотия - корупция, престъпност, беззаконие, осмърдяхме иначе изискания европейски салон, баш както Бай ви Ганю е сторил с оня салон.

Що да правят англичаните в такъв случай? Ами разбира се че ще се махнат, разбира се, че ще излязат, та да се спасят от смрадта, дето издаваме ний, некъпаните "европейци"... дето още се поздравяваме "С честито баня!".

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

На Грънчаров конспиралщините...

Анонимен каза...

Англия я екласово общество и освен „джентълмените“ там има простаци, пред които бай Ганьо бледнее. Но не там е работата. ЕС е едно социалистическо образование, което в сегашния си вид служи повече на стратегията на Русия, а България и другите страни от източна Европа са троянски коне на Русия в съюза, така че реакцията на англичаните не е неоправдана. Само че и извън ЕС те по ред причини едва и ще са по-добре. Ситуацията е крайно сложна и заплетена.

Аналогична дилема стои и пред България. Бидейки член на ЕС, тя почти с нищо не помага на себе си, но пък вреди на съюза, като прокарва в него руските интереси. Ако излезе от ЕС, тя ще прекрати зловреданата си роля на руския агент в съюза, но пък като малка и слаба страна ще попадне директно обратно в лапите на Русия, което също не е решение.

Ангел Грънчаров каза...

Моля, не обиждайте Бай Ганю, не може той да бледнее пред некакви си там англичани! Вие какъв патриот сте като допускате, че някакви си там англичани ще бият по простащина нашият Бай Ганю?!

За "разсъждението" Ви че България била "руски кон" в ЕС нямам думи. Откъде-накъде да трябва да е тя руски кон, нима не може да бъде суверенна държава? Страшно нещо е путинщината, страшно нещо е кагебизмът, същинска патология...

Анонимен каза...

Разбира се, че България трябва да е суверенна държава и да следва своя интерес в ЕС, само че едва ли трябва да обяснявам точно на Вас, че българският политически елит е продажен, поставил се е в услуга на Москва и в ЕС защитава не българския, а руския интерес. Разбира се, на думи те винаги ще са за ЕС (и Америка), но техните действия винаги ще бъдат антиевропейски (и антиамерикански).