Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 юни 2016 г.

Радва ме будният поглед на хората




Просто е – взимаш живота си в ръце и викаш неволята, смята бардът на българския рокендрол

Бардът на българския рокендрол и на нашата демокрация Васил Георгиев, популярен като Васко Кръпката, е роден на 6 юни 1959 г. в София. Рок музикант, свири на китара, хармоника и барабани. Участва през последните 25 години в много митинги за демокрация, застава на барикадите и други прояви на СДС със своята китара и блус парчета.

Той е фронтмен на рокгрупа “Подуяне блус бенд”. Всяка година Васко е част от организаторите на фестивала „Цвете за Гошо“, посветен на незабравимия поп изпълнител Георги Минчев.

- Васко, днес живеем в свободен свят, но нямаме добър живот. Много неща ни притесняват. Ти даваше някога вяра и надежда на хората по време на соца. Днес каква надежда виждаш за бъдещето ни?

- Надеждата е в правото на избор. Освен това на повече хора им става ясно, че целият свят е пълен с проблеми и държавата е мащеха навсякъде. Какво ни остава... да се оправяме сами! Без да чакаме на държава, спонсори, еврофондове и прочее подаяния. Просто е – взимаш живота си в ръце и викаш неволята. Трупаш знания и умения и ги влагаш в работа.

- Някога ни държаха Боб Дилън, Ролинг Стоунс, Цепелин и други. Сега какво да ни държи на повърхността да не се удавим?

- Посланията на рокендрола са завинаги! Винаги музиката ме е спасявала в трудни и хубави дни. Изкуство, култура, това са упованията на една нация. Панаирът на книгата, например е толкова зареждащ. Имаме толкова стари и нови, чудесни български писатели и не може да се насмогне на четива. Театрите са пълни с млади хора. Мъчно ми е, че читалищата из България пустеят. Ей, хора, съберете се, направете си организация, почистете и съживете читалищата, събирайте се там, не пред телевизорите на проклетите изпростяващи шоу програмки ... или пред промоциите на моловете.

Култура и изкуство - това е изходът! И повече настроение!

- Ти будеше поколения българи за смела мечта за нова България. Днес какви стимули ни трябват, за да продължаваме напред?

- Духовни стимули, човещина ни трябва. Хорицата затънаха в промоции и всевъзможни разпродажби и най-големият им проблем стана това, че не могат да насмогнат на новите тарифни планове.

- Какво те радва?

- Вярата, че нашите песни ще се изучават в учебниците, радва ме будният поглед на хората, които сме от другата страна, радва ме, че запазихме достойнство, радва ме, че имаме избор къде да живеем, работим, да имаме свободно мнение, българите да пътуват навсякъде зад граница по Великден.... Радва ме усещането, че в България слънцето свети по различен начин и си останахме тук... не се махнахме.

Намирам си постоянно радости, те са навсякъде, само да имаш сетива за радост! (Прочети ЦЯЛОТО ИНТЕРЕВЮ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Vasko Krupkata : "Намирам си постоянно радости, те са навсякъде, само да имаш сетива за радост!

Аз знам за себе си това: Имам придобито имане, имам идеи, имам прекрасна жена до себе си, с която толкова години делим хубаво и лошо, имам щръклица, която ме гони от сутрин до вечер да върша много различни неща, имам здрави ръце да бачкам, имам гръб да нося кръста, имам инат да ручам жабетата и др... Това е все имане, дето не е придобито от приватизация, сделки, далавери и т.н. Имане, лично придобито от музикалните послания на нашата музика. "

Ето - затова го обичам! И затова. Защото има сетива за радост, защото е философ, защото е готин, защото зарежда и другите с енергията си и доброжелателността си, защото има смелостта да е такъв, какъвто е! Браво, Васко, затова ще те слушат няколко поколения, затова децата ще пеят песните ти, които и техните родители, даже техните дядовци и баби са пели. Защото са истински! И защото ти си истински!

Даниела Горчева