Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 1 юни 2016 г.

Къде е реформаторският дух?!
Директорите на 153 училища ще бъдат пенсионирани тази година. Това съобщи зам.-министърът на образованието Диян Стаматов на пресконференция в МОН днес. Част от директорите са получили едномесечни предизвестия днес, останалите ще получат такива утре.

Кратък коментар: Ще ми се да попитам министър Меглена Кунева: къде останаха принципите? Къде останаха искането за децентрализация, което ДБГ издигна при своето учредяване? Та питам сега: работа ли е на министерството, респ. на регионалните инспектори да назначават и освобождават директорите на общинските училища? Вярно, така е по закон (новият закон на Дамянова) e така. Но къде са принципите? Къде е реформаторския дух? Къде е погледът на към Европа (Меглена все пак беше европейски комисар), в която местните общности сами управляват своите училища? Що за патриотизъм и спомен за онова далечно, но истинско българско време, когато църквата и училището са били грижа на местните, на общината.

Ама законът е бил такъв! Ами не ставай тогава министър, не легимитирай една псевдореформа, чиято единствена цел е да запази статуквото и да осакати духовно идващото поколение!

Сигурно една голяма част от тези директори трябва да се пенсионират. Но е сигурно също така, че на тяхно място трябва да дойдат други. За, което чиновниците от министерството отново трябва да запретнат ръкави, а регионалните инспектори да се съобразят с инструкциите и да изготвят заповедите. И понеже Меглена е европейски скроена, вярвам, че ще се погрижи щото партийните квоти при назначенията да следват съотношението на силите в Народното събрание.

Да ви имам образователната реформа!

Plamen Darakchiev

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: