Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 9 юни 2016 г.

Пари за купуване на души и съвести предлага само Сатана, не Бог...




Кратък мой коментар: Богословът-доктор по психиатрия пак е зарадвал русофилските сволачи и мерзавци с путиноугодните си съждения! :-) Примерно това, цитирам, дръжте се за стола да не паднете от смях: "На този фон Путин има всички шансове да се състои като глобален лидер на консервативната съпротива. Путин е уважаван на Запад повече, отколкото предполагат." Дали хубаво плащат за такива излияния?! Не вярвам докторът да вярва в това, което казва, щото едва ли е толкова дегенерирал умствено, макар напредването на възрастта в някои случаи да не прощава (мозъчните клетки, да предположим, се износват!). Тогава мотивацията за излиянията му каква може да е? :-)

Прословутият тъй "изящен стил" на г-н Михайлов впечатлява с умението му да борави с думите, но не заради изявяването на някакъв по-значим смисъл, а единствено заради ефекта, това се нарича самоцелна словесна еквилибристика. Текстът му иначе изобилства с леко напудрени (заради впечатляването на читателя) и взети назаем чужди мисли, това цитатничество пък е с цел внушаването на ефекта, че насреща си имаме един "твърде учен човек", ако не учен, то поне "начетен". Целта е да бъде шашнат читателя - и това се постига, особено ако насреща имаме неумеещ да мисли читател, за когото смисълът в думите на изкусния еквилибрист д-р Михайлов е съвсем непостижим. Симулацията, имитацията на дълбокомислие обаче няма нищо общо със самото, със същинското дълбокомислие...

Колкото по-неразбираемо се изказва д-р М., толкова повече е шашнат този същия читател (зрител), дето има все пак известни претенции, че е "ентелегент" и също така има порядъчна безчувственост, за да издържи леенето на словесната логорея на толкова оскърбения от г-н Костов бивш депутат, който заради невлизането в листите за следващия Парламент така намрази "синия злодей", че оттогава комай друго не прави освен да се прехранва с даването на интервюта, изпъстрени със сочни плювни срещу Костов, което само доказва арогантната безскрупулност на въпросния многоучен психиатричен доктор-богослов. Да, ама ето че "антикостовизмът" на д-р Михайлов го превърна в медиен любимец - заедно с Митю Гестапото, Божо Димитров, проф. Вучков и прочие; компанията, в която попадна тъй умилително морализаторстващия д-р Михайлов да ви говори нещо относно това колко струва той самият?!

А от доказано нямащ морални скрупули човек може да се очаква всичко, такива са способни на всичко, те нямат спирачки дори да си продадат душа, стига някой да им предложи добри пари. А пари за купуване на души и съвести предлага само Сатана, не Бог: това вярвам го знае нашия психиатър с богословска диплома и претенции.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Факт е, че в момента Путин пулверизира Ислямска Държава с изтребителите си и с помощта на сирийската армия, докато САЩ не правят нищо подобно. Даже подкрепят брадатите изроди. Надеждата е, че сега Тръмп ще стане президент и ще поправи идиотщините, които натвори Барак Хюсеинович.

Анонимен каза...

Как така "пулверизира" ислямска държава? :-) Какво означава това? Дезодорира :-) ислямска държава ли? Та ислямска държава е руско, кагебистко творение...

Анонимен каза...

Платен или не, но д-р Михайлов не е съвсем неправ по отношение на Америка и Русия. Светът много се измени в последните 25 години след повече ли по-малко инсценираното падане на комунизма.

Ангел Грънчаров каза...

Естествено че е прав във вашето кагебистко възприятие, та той говори такива хубави путиноугодни думи! :-)