Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 29 юни 2016 г.

Тотално сгрешената образователна система продължава да залага на терора, репресията, тормоза и насилието над децата
Ученици със слаби оценки и с пропуски в образователната подготовка ще остават да си доучват след редовните часове от следващата учебна година. Допълнителните занимания ще бъдат по проекта "Твоят час", който в момента се обсъжда в Министерството на образованието и науката и ще засегне не само слабите ученици. Едно от проекто-предложенията е децата да имат допълнителни занимания по 4 часа седмично, които могат да бъдат за ограмотяване по български език и литература, по чужд език, дигитални компетентности, математика и др., обясни зам.-министърът на образованието Диян Стаматов. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Тия другари от МОН не разбират ли, че с репресии и с ялови напъни на безплодната и сгрешена из основи система няма как да има някакъв напредък, а се иска същностна промяна на самия модел?!

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: