Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 юни 2016 г.

Свободата, Санчо, е когато няма кого да обвиниш - освен себе си...







Интересно, а защо държавата допуска децата до 3 години (или до 5-6 годинки, както е сега) да бъдат учени от родителите си без директивите на МОН? Другари чиновници от МОН, как допуснахте тоз фатален пропуск? Фащайте децата още от раждането им и ги обучавайте още от люлките! :-)



МОН май пое функцията на... Партията, която именно мислеше вместо нас! :-)



В тази връзка не е зле да си спомним две от основополагащи оруеловски мисли, съдържащи в резюме веруюто на нашите тъй прогресивни чиновници от МОН: "Свободата е робство" и "Войната е мир". :-) Апропо, войната срещу личността, която шаманите от МОН водят, никога не е преставала...



Квинтесенцията на българското образование се съдържа в един-единствен израз: търговия с дипломи! Нашите деца са принудени да ходят на училище за две неща: да им бъде убито по не особено смислен начин най-ценното време на живота и, на второ място, да получат в крайна сметка едно парче хартия, зад което не стои в повечето случаи нищо - ако не броим кухото самомнение на недоучените невежи!



Нима нашата образователна система прави нещо друго освен това: най-ефективно да убива тъкмо уникалността на децата ни?!



Ако делегатите на събора не усетят унижението, на което МОН ги подлага на този събор и не реагират подобаващо за да си защитят достойнството, то това означава, че си заслужават съдбата! Освиркайте поне унизителите си, дами и господа делегати!

















Кой се хвалеше, че бил направил нужното да не допусне училището да навреди на образованието му? Не се сещам в момента, известна мисъл беше, да не го беше казал шегобиецът Марк Твен?

Изображенията взех от страницата на Явор Ганчев от Национална мрежа на родителите.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: