Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 юни 2016 г.

Страхливата "дипломация" на Борисов спрямо путинска Русия не е даже селско шикалкаване, тя направо е родствена на националното предателство



Плевнелиев обаче подкрепя идеята на Букурещ, както и решението на САЩ да пратят бойни кораби в Черно море

България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия. Това предложение е отправил в сряда румънският президент Клаус Йоханис към премиера Бойко Борисов. Това стана при посещението на румънския президент в София.

В началото на юни същото предложение отправил и премиерът на Румъния Дачиан Чолош при визитата си у нас, научи “24 часа” от източници в правителството.

“Това е опит да бъде въвлечена България в допълнителен конфликт. Нищо не налага допълнителни войски да бъдат разполагани в региона. Не ми трябва война в Черно море”, отговорил в сряда Борисов на искането на Йоханис. Според присъствали на разговорите българският министър-председател дори повишил тон.

Предложението за общ натовски флот в Черно море, представено от Йоханис като Регионална черноморска инициатива, срещна обаче пълната подкрепа на президента Росен Плевнелиев. Освен това двамата президенти декларираха, че “приветстват решението на САЩ да дислоцират военноморски части в Черно море в рамките на Европейската инициатива за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа”. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Когато един страхливец е премиер на една страна, при това този същият страхливец много внимава да не счупи хатъра на една друга, по-голяма и също така много агресивна, доказано агресивна страна или имперска сила, която в изкривеното му съзнание е нещо като повелителка на неговата страна, такава една страна съвсем не я чака добро бъдеще: за недостойнството винаги се плаща прекалено голяма цена! Страхливецът-управник, подлизуркото пред "силните" не може да взема разумни решения, напротив, той взема гарантирано неразумни решения. Страхливата "дипломация" на Борисов спрямо путинска Русия не е даже селско шикалкаване, тя направо е родствена на националното предателство.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не е страхливец, а слуга на Москва. Никой не говори за война, а за защита. Новата шефка на БСП и Бойко Борисов се надпреварват как да лъжат и да объркват нещата, за да не сте стигне никога до спокойствие докато в България не стъпи руския ботуш. Нали той подкрепи Бокова! А стъпките на Бокова са навсякъде в червена вода на комунизма и остават навсякъде отпечатък на жестокото минало, пренесено в настоящето и бъдещето!

Lolita Nikolova

Анонимен каза...

Ако това е вярно... излиза, че са го свалили от власт и после са го върнали отново. По този начин народът е спокоен и Русия държи под контрол нещата в България. Нещо като СДС... Създадено, за да държи хората спокойни, че не ги управляват червените, законно избрани, но те са другари, боядисани в син цвят... както стана и с много други партии. Ще се оправим, когато имаме независимост и не чакаме на Русия, САЩ, Англия и т.н... Трябва ни автономност и всички престъпни политици, да са в затворите! Да се възползваме от европейските помощи, за да създадем нещо с тях, а не "да ги из*ерем...", защото те не се харчат за нуждите, за които се дават... Малко сме като циганите, където им дадоха нови и обзаведени къщи, а те изкъртиха ламинираният паркет и го гориха в стаите... да им е топличко.... и ние така постъпваме с помощите от ЕС! Политиците ни, трябва да са хора от народа, а не такива, които имали не знам си какво образование и живеят във фалшива реалност. Управниците, трябва да са се "борили" с живота и да знаят къде е болката на народа, защото ги избираме, за дй работят за нас и да правят живота ни лек, но те правят обратното!

Антон Антонов