Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 23 юни 2016 г.

Промосковчанката другарката Цачева щяла да бъде кандидатът за президент на ГЕРБ - това е смешката на деня!
Кратък мой коментар: Майко мила, дотам ли стигна личностния дефицит при гербоваците, че опряха до другарката Цачева - да е техния кандидат за президент?! Партийната секретарка от БКП другарката Цачева да седне в креслото на държавен глава на България, в което най-дълго напоследък седя бай ви Тодор Живков - това е великолепно продължение на пародията, наречена "Республика България". След като президент на България беше олицетворението на самата безличност другарят Гоце Първанов, то падението, свързано с този пост, няма как да бъде надминато, тъй че даже другарката Цецка Цачева става за президент! Всеки става. Стига да е урод-комунист - все става! Ако е личност обаче - не става. Видя се с примера на Плевнелиев.

Освен това асе чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

72 годишния руски геноцид доведе до умопомрачителни резултати, хлебарките станаха вождове...

Goro Gorov

Ангел Грънчаров каза...

Да, точно така, хлебарките станаха вождове... добре казано!

Анонимен каза...

Просто не мога да разбера каква е играта с тая Цецка, че хората около Борисов се въртят ли въртят, само Цецка е неотменна. А сега и президент. Защо? Ясно е че не е заради "качествата ѝ". Може би ГЕРБ имат нужда от послушен човек. Те смятаха за такъв Плевнелиев. Всъщност... Винету смяташе. Защото Ленин - това е партията и партията - това е Ленин.

Martin Demerdzhiev