Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 20 юни 2016 г.

Бедна Майко Българийо, докога ще страдаш, докога ще те унижават, докога ще търпиш гаврите, мила майчице?!
Кратък мой коментар: Мдааа, щом водещи са били Рачков и другарката му, нема начин шоуто да не е било на висота, абе майтапи колкото искаш! Интересно е дали учителите са доловили, че занимавайки ги с тези майтапи МОН фактически показва, че ги възприема за улави?! Егати подигравката!


Как пък някой учител не се сети да защити поне малко от човешкото си достойнство - като, примерно, освирка министърката?! Ако беше свирнал с пищялката си в тази отвратителна атмосфера, тоз учител щеше да покаже, че е личност, а не... овца!


С демонстрацията на този овчи манталитет - аз така сфащам събирането на цели 13 хиляди учителя в една зала! - се демонстрира най-вече обречеността ни като народ: щом учителите на един народ без капка неудобство показват овчия си манталитет, то давате ли си какво говори това за манталитета на самия народ?!


Бедна Майко Българийо, докога ще страдаш, докога ще те унижават, докога ще търпиш гаврите, мила майчице?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров, ти си един простак, ти си един злобен човек! Ти не си човек, а урод!