Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 юни 2016 г.

Половин милион руски колонизатори у нас вече имат претенции за собствени училища




... Не случайно в началото на този текст споменах сервилните български медии, които следват дневния ред на властта и нейните среднощни приумици - ако е решил Борисов да прави шоу на границата, всички му пристават на сценария и започват да играят по неговите правила своите роли.

Случващото се в България е повторение на руската действителност, опаковано в западен захарен памук обаче. Хиляда пъти съм го декларирал, но имам повод пак да кажа: главната задача на хилядолетието пред силите, които ни натресоха монархосоциализъм и гербаджийски популизъм, беше да овладеят медиите. Само така могат да си разиграват шоуто и да казват на черното бяло - важното е цветната картинка на екрана на телевизорите да е „правилна”.

В Русия подмяната на действителността е брутална, а у нас - „само” изкривена.

Докато Борисов и компания се тупат юнашки в гърдите в битката срещу 60 бежанци, над 500 000 руски бежанци ( повечето от които със сигурност са от лоялната на Кремъл администрация на Русия, защото са получавали в това качество преференциални кредити да се заселят в България, както съм писал и преди) са нахлули тук като собственици на имоти , концентрирани в източната, най-близката по-море до Русия част на страната ни. Те вече имат претенции за собствени училища. Образували са цели анклави на компактно живеещи големи групи – като в Поморие.

Услужливите български власти вече са гласували доста тихомълком в комисия на първо четене възможността да им предоставят право за постоянно пребиваване на основание, че са вложили 100 000 лева в недвижима собственост тук.

По тази и свързани с нея теми българските медии спят в едно легло с властта като спящи клетки на петата колона в България, отразявайки с изгасената си светлина „настроението” на Борисов и компания. Не ги интересува, че бежанците всъщност отдавна са тук и предявяват все по-големи претенции до момента, когато Кремъл реши, че не им угаждаме достатъчно и реши да защитава от нас „своите” (както в Крим?).

Да се ядосва човек на зелените човечета в Крим или на червените им събратя, които също така без обозначителни знаци (не много) тихо са плъзнали из България, е разбираемо, макар и непродуктивно. Истински трябва да ни е яд обаче на онези наши овластени сънародници, които ги обслужват - ако не персонално и поотделно, то лично Путин и неговата клика в Кремъл, чиято цел е чрез пропаганда и шовинизъм, включително за износ, да компенсират провала на „руския свят” в самата Русия.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

А пък Германия е пълна с „руски германци“, турци и сега вече и милиони араби и азиатци, аналогично цяла останала Западна Европа и това вече е краят на ЕС и всичко отива по дяволите.