Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 1 юни 2016 г.

Не виждам нищо християнско в поведението на путинистите, представящи се лицемерно за "християни", ако някой вижда, той очевидно е голям фантазьорАко някой някога, някъде и някак ми докаже по неоспорим, все едно математически начин, че тъкмо Путин и путинистите са... "единствените истински християни", то тогава ще ми се наложи, с оглед да запазя уважението си към Христос, да се провъзглася за "антихрист" (подобно на Ницше, който, между другото, също е ненавиждал "християните", но се е възхищавал от Христос!), но няма да деградирам дотам че да стана като тях, именно като путинистите.

Прочее, казвам това не за друго, а защото не виждам нищо християнско в поведението на въпросните кагебисти-путинисти, представящи се лицемерно за "християни", ако някой вижда, той очевидно е голям фантазьор. И понеже е така, понеже путинистите с поведението си показват, че са именно антихристияни (каквито бяха и комунистите), то това и показва, че верността и предаността ми към Христос не може да бъде подложена никога на упоменатото изпитание.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: