Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 юни 2016 г.

Айде и я да окнем нещо за "Брекзито"!



Надуха ни главите с прословутия "Брекзит"! И Сулю, и Пулю, и стрина им Гюргя се изказаха най-авторитетно и дълбокомислено по телевизиите и осветлиха проблема от всички ъгли, страни и кьошета. Понеже ний, българите, нали сме си оправиле бляскаво всичките проблеми, ние веке проблеми никакви немаме, всичко у нас е уредено баш как требе да е, сега сме се зафанале да решаваме проблемите на великобританците, щот те, горките, без нас са направо загинале! Понеже сме цъфнале и вързале, та остава сега да оправим проблемите и на британците, и на Европейския съюз - и тогава освен да запретнем ръкавите и да оправим и целия свят, а, какво ще кажете, не е ли време да се зафанем да оправим проблемите на света?! Колко му е?! Ний сме големи оправячи, нема що!

А между другото, дали великобританците не решиха да бягат от ЕС заради нас, българите?! Докато нас там ни нямаше, те си стояха мирно и кротко в Европейския съюз, но ето, откак ний цъфнахме там, британците взеха да стават пишман че са в такава компания като нашата? Дали пък ний не прогонихме британците от ЕС?

Това исках да ви кажа само, че да не стана нахален. Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Ако трябва да бъдем докрай честни, наистина има известна връзка между членството на посткомунистическите страни в ЕС и напускането на Великобритания. ЕС по принцип е една бюрократична, социалистическа структура, но с влизането на страните от СИВ в него в съюза трайно се настани РУСКОТО влияние. Както казва чешкият дисидент Петър Цибулка:

„Ръководни кръгове в Съединените щати погрешно мислят, че Москва е изтласкана от “бившите” си сателити в Централна и Източна Европа. Точно обратното в вярно. Вместо НАТО да се разширява на изток, Москва премести границите си далеч на запад и сега има повече власт от всякога.“

Така че британският евроскептицизъм не е неоправдан. Проблемът обаче е, че Англия вече не е велика сила, която може да се изолира на острова, опирайки се на колониите си. Вярно, има успешни страни и извън ЕС като Норвегия, Швейцария, Япония, Южна Корея, Израел и т.н., но те са особени случаи.

Анонимен каза...

Хаха, много ми стана смешно,че ние сме подплашили англичаните от ЕС. Ох, значи все пак си оставаме по своему суперсила!!!

Lidia Borisova

Ангел Грънчаров каза...

Нема що, голема суперсила сме! :-) Но чуйте сега за що става дума - преди да се зарадвате прекалено:

Англичаните са аристократи и джентълмени. Представете си, че седи такъв англичанин в изискан салон (ЕС), но в един момент влезе в тоз салон Бай ви Ганю и си изуе обувките, а пък салонът се изпълни със смрадта от непраните му чорапи и от възмръсните му нозе. Какво да прави в тази ситуация англичанинът? Ами разбира се, че без да вдига скандали и да спори с простака, дето се е разпищолил в салона, ще стане и ще си излезе, за да си спести смрадта!

Давам пример, който може да изглежда като метафора, но при по-близко разглеждане може да се окаже, че изобщо не е метафора, а е самата истина. Ние в ЕС влязохме с цялата си мръсотия - корупция, престъпност, беззаконие, осмърдяхме иначе изискания европейски салон, баш както Бай ви Ганю е сторил с оня салон. Що да правят англичаните в такъв случай? Ами разбира се че ще се махнат, разбира се, че ще излязат, та да се спасят от смрадта, дето издаваме ний, некъпаните "европейци"... дето още се поздравяваме "С честито баня!"